Blogit

Leirikoulun muistilista

4.5.2023

Leirikoulu on usein oppilaille vuoden kohokohta, mutta mitä tulisi ottaa huomioon sen suunnittelussa? Kokosimme yhteen tärkeimmät vinkit leirikoulun suunnittelua varten.

 

Leirikoulun suunnittelu:

  1. Opetuksen järjestäjä laatii kouluilleen ohjeet ja toimintamallin koulun ulkopuolisesta opetuksesta. Tarkista oman kuntasi ohjeistus ennen leirikoulun suunnittelua.
  2. Leirikoulu on vapaaehtoinen lisä opetukseen ja sen toteutumisesta päättää vastuuopettaja.
  3. Varsinainen suunnittelu lähtee liikkeelle yhteisestä keskustelusta, johon ensimmäisessä vaiheessa osallistuvat luokanopettaja sekä vanhemmat.
  4. Leirikoulun suunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa, jotta varainkeruuseen jää riittävästi aikaa.

 

Muista myös nämä:

  1. Leirikoulua varten kerätyt varat ovat luokan yhteisiä ja ne tulee käyttää tasavertaisesti oppilaiden kesken.
  2. Leirikouluun osallistuminen on vapaaehtoista. Jos oppilas ei osallistu leirikouluun, tulee hänelle järjestää opetusta omassa koulussa.
  3. Ennen leirikoulua opettaja, huoltajat ja oppilaat laativat yhdessä leirikoulun säännöt, jotka jokaisen tulee allekirjoittaa.
  4. Leirikoulun suunnittelu ja toteutus on hyvin antoisaa, joten suosittelemme osallistamaan oppilaita mukaan koko prosessiin!

 

“Opintokäynnit, opintoretket ja leirikoulut tarjoavat mahdollisuuksia oppimisympäristön laajentamiseen ja oppimiseen autenttisissa tilanteissa sekä yhteistyöhön eri toimijoiden kanssa”, Suomen Vanhempainliitto