Täydelliset kengät seisoma/kävelytyötä tekeville!

✅ Anna jalkojesi levätä – Pitkä työpäivä seisten ja kävellen kuormittaa jalkoja. Mukavat työkengät helpottavat puutuneita jalkoja.

✅ Suojaa kantapäätäsi – Sairaanhoitajan työkengissä on kantapäätä suojaava ilmatyyny. Kantapäät rasittuvat erittäin helposti seisomatyössä. Vältä kantapää kipu ilmatyynyillä varustetuilla työkengillä.

✅ Pidä jalkasi raikkaana koko työvuoron – Nihkeät ja hikiset jalat eivät ainakaan paranna iltavuoroasi. Nämä kengät ovat valmistettu mukavasta ja hengittävästä materiaalista.

✅ Suojaa ihoasi – Sairaalassa voi välillä nesteet tai eritteet roiskua. Kokonaan jalat peittävä yläosa suojaa jalkojesi ihoa. Likaa hylkivä materiaali helpottaa kenkien puhtaanapitoa.

✅ Kävele kevyin askelin – Raskaitakin yövuoroja helpottaa huomattavasti kevyet kengät. Älä tee työvuorostasi jalkatreeniä ja turhaudu väsyneiden jalkojen takia. Nämä työkengät ovat sinulle, jos haluat kävellä kevyin askelin.

✅ Älä liukastele – Koskaan ei tiedä mitä osaston käytäville on lentänyt. Pitävä kumipohja ehkäisee liukastumisia ja pitää sinut pystyssä. Kumipohja ei myöskään pidä ääntä kävellessä.

Paljon askeleita! Onko jalassasi mahdollisimman mukavat kengät?

Sinulle kertyy työvuorosi aikana helposti tuhansia askeleita. Tähän päälle vielä seisomatyö. Vietät todella paljon työaikaasi pelkästään jalkojen päällä. Jalkasi saattavat olla usein kipeät kiireisen yövuoron jälkeen. Tai jopa kovasti turvoksissa.

Tämä on sinulle varmasti tuttua?

Olisi varmasti kiva, ettei jalkasi olisi aivan poikki työpäivän jälkeen. Tarvitsethan jalkojasi vielä arjessakin, lasten kanssa peuhatessa ja harrastuksissa.

On ehdottoman tärkeää omistaa nimenomaan sairaanhoitajatyöhön sopivat kengät. Oikeanlaiset kengät tukevat jalkojasi ja ehkäisevät niiden kipeytymistä.

Lifeturnin tarjoamat sairaanhoitajan kengät ovat erityisesti tehty auttamaan jalkoja rasittavassa työssä.

Anna kenkien hoivata jalkojasi

Lifeturnin sairaanhoitajan kenkien ensisijainen tehtävä on olla mukavat jalassa. Kengät ovat ergonomiset ja materiaali on hoitoalan ammattilaisille valittu. Silti mukavuudesta ei ole tingitty.

Kengät ovat jalassa koko työvuoron ajan. Nihkeältä ja hikisiltä tuntuvat jalat eivät ainakaan tee työvuorostasi parempaa.

Sairaanhoitajan kengissä ei ole nauhoja. Kahvitaukojen ajaksi ne on helppo riisua jalasta ja sujauttaa takaisin tauon päätteeksi.

Älä anna kantapääkivun haitata

Seisot työssäsi paljon potilasvuoteen vieressä ja kävelet pitkin osaston käytäviä. Tämä voi aiheuttaa kantapääkipuja.

Parhaiten vältät kantapääkivut pitämällä sellaisia kenkiä, jotka on suunniteltu pitkiin työvuoroihin. Sellaisiin, missä kävellään ja seistään useita tunteja.

Sairaanhoitajan jalkoja helposti vaivaa kivulias kantaluupiikki eli plantaarifaskiitti. Tämä vaiva usein syntyy jalkojen liiallisesta kuormittamisesta tai ylipainosta. Voit ehkäistä kantaluupiikkia käyttämällä sairaanhoitajien työhön tarkoitettuja kenkiä.

Vääränlaiset kengät uuvuttavat kantapääsi ja aiheuttavat jopa todella kovia kipuja alaselässä. Tämä on helppoa välttää kunnon kengillä. On ehdottoman tärkeää käyttää hoitotyössä ilmatyynyllä varustettuja kenkiä.

Lifeturn sairaanhoitajan kengissä on kantapään alla ilmatyyny. Sen tarkoitus on keventää kantapäähän kohdistuvaa painetta. Ilmatyynyt ottavat vastaan kantapäähän kohdistuvia iskuja.

Älä anna kantapääkivun haitata työtäsi ja arkeasi. Valitse siis itsellesi ilmatyynyllä varustetut kengät ehkäistäksesi kiputiloja kantapäässä.

Miltä tuntuisi kävellä osaston käytävillä kuin pilvien päällä?

Raskaat kengät kuormittavat jalkojasi työvuoron aikana. Nostat jalkojasi tuhansia kertoja päivän aikana ravatessasi potilaalta toiselle tai lääkkeitä jakaessasi.

Jos sinulla on painavat kengät, kannat mukanasi ylimääräistä… turhaa painoa. Älä tee työvuorostasi ylimääräistä jalkatreeniä. Käytä kevyitä kenkiä ja säästä jalkojasi myös työvuoron jälkeiseen elämään.

Vaikka Lifeturnin sairaanhoitajan kengät ovat tukevat, ne ovat myös todella kevyet. Kenkä painaa vain vähän reilut 200 grammaa.

Tarvitset pitoa silloin, kun osastolla tapahtuu!

Sairaanhoitajan työssä on joskus kiireellisiä tilanteita. Joskus saattaa olla tarvetta ottaa muutama ripeämpi askel. Mitä jos kengännauhat ovat auki?

Silloin ei ole paras hetki sitoa kengännauhoja…

Eikä ole paras hetki lähteä työntämään potilasta kiireessä leikkaussaliin nauhat auki. Pahimmassa tapauksessa kaadut ja loukkaat itsesi.

Nauhalliset kengät eivät pakosti ole parhaat hoitotyöhön.

Osaston lattialla saattaa olla myös käsidesiä tai liukkaita eritteitä. Monitoreiden johtoja tai pudonneita välineitä. Kaatumisen vältät parhaiten kumipohjaisilla kengillä. Kumi estää kengän liukumisen.

Lifeturn sairaanhoitajan kengissä ei ole nauhoja. Ne on helppo sujauttaa jalkaan tai riisua. Niissä on myös liukastumisen ehkäisevät kumipohjat.

NÄIN VALITSET OIKEAN KOON:

Sairaanhoitajana teet tärkeää työtä ja autat muita. Muista pitää huolta myös itsestäsi.

Vähintä, mitä voit itsellesi tehdä on hankkia kunnon työkengät parantamaan työpäivääsi.

TUOTETIEDOT:

  • EU koot: 37 – 43
  • Värit: Tummanharmaa, mustaharmaa, musta, valkoinen, lila ja punainen
  • Materiaalit: Pohja on PU kumi, kangas polyesteria.
  • Pesuohjeet: Käsinpesu pelkällä vedellä tai miedolla pesuaineella
Koko

37, 38, 39, 40, 41, 42, 43

Väri

Musta, Mustaharmaa, Tummanharmaa, Lila, Punainen, Valkoinen

Lifeturn / “Sairaanhoitajan” kengät

59,90

Tuki tiimille: 9,00 €

KENGÄT HOITOTYÖN AMMATTILAISELLE sekä muille kävely/seisomatyöläisille!

  • Sopii erityisesti työhön, missä kävellään ja seistään pitkiä aikoja
  • Erittäin mukavat ja suojaavat kantapääkivuilta
  • Pitävä pohja lisää työturvallisuutta
  • Kenkämalli on kapea lestinen
  • Huom. älä valitse kokoa vanhojen kenkiesi tai pohjallisten perusteella. Katso mittausohje!
Tyhjennä

Lifeturn

Lifeturn on suomalainen kahden perheen yritys. Meiltä löydät tuotteet kuntoiluun, terveyteen ja tukemaan kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Hyvän Tekijä Yritys® -merkki kertoo vaikuttavasta ja arvopohjaisesta työstämme lasten ja nuorten hyväksi. Tutustu Hyvän Tekijä -yrityksiin!
Lue lisää