Perhekalenteri 2022 on ilmestynyt!

Suosittu Satokausikalenterin Perhekalenteri-versio auttaa hyödyntämään kauden kasviksia sekä pitämään perheesi arjen hallinnassa!

 • Yli 200 Suomessa kaupoissa tarjolla olevaa kasvista (hedelmät, juurekset, vihannekset, kurpitsat, salaatit, marjat, sienet, sipulit, kaalit, villiyrtit)
 • Vuoden 2022 kalenteritiedot (nimipäivät, juhlapyhät, liputuspäivät, kuunkierto)
 • Reilusti tilaa omille muistiinpanoille
 • Kasvisten kotimaiset ja ulkomaiset sesongit kuukausittain, mitä kaupasta kannattaa ostaa.
 • Mehukkaat sitrushedelmät – käyttövinkit 19 eri sitrukselle. Uutta!
 • Makuelämyksiä marjatiloilta – Suomessa viljeltävät marjat. Uutta!
 • Marjat ovat metsän makeinta antia – Syötävät luonnonvaraiset marjat. Uutta!
 • Vinkit ruokahävikin vähentämiseen. Uutta!
 • Satokausi-kasvikset muistilistana joka kuukaudelle
 • “Suosi suomijuureksia – käyttövinkit yli 15 suomalaiselle juurekselle!”
 • “Hedelmätarhojen Suomi – esittelyssä yli 40 Suomessa kasvavaa hedelmää!”
 • Tunnistekuvat, säilytys- ja käsittelyvinkit kasviksille
 • Sesongin sienet
 • FODMAP-ohjeistus herkkävatsaisille
 • Yleisimmät villiyrtit ja niiden keruu- sekä käyttövinkit
 • Kotimaiset ruokakalat sesonkitietoineen ja käyttövinkkeineen
 • Mitat suljettuna A3 / 29 × 42 cm, paksuus 4mm, paino 418 g

PERHEKALENTERI 2022 on tietokirjaosuutensa puolesta täysiverinen Satokausikalenteri – siitä löytyy sama tietous kuin seinäkalentereista, mutta isommassa koossa. Perhekalenteri 2022  sisältää viidelle perheenjäsenelle muistipanosarakkeen.

Haluaisitko, että sinä ja perheesi söisi enemmän kasviksia? Eivätkö muksut suostu maistamaan uusia makuelämyksiä, vaan ostat aina kaupasta samat kasvikset?  Tuntuuko kasvisten lisääminen ruokavalioon vaikealta ja kalliilta? Huippusuositun Satokausikalenterin avulla osaat valita ruokakaupasta herkullisimmat, terveellisimmät, ekologisimmat ja edullisimmat kasvikset. Syöt monipuolisemmin ja säästät rahaa.

Satokausi-ajattelu auttaa sinua kokeilemaan kuukausittain uutta makua tai väriä. Vain 16 prosenttia miehistä ja 22 prosenttia naisista syö suositusten mukaisesti “puoli kiloa päivässä” kasviksia. Terveellisen ja monipuolisen ruokavalion rakentuminen alkaa jo varhaislapsuudessa. Uusiin kasviksiin tutustuminen kannattaa aloittaa jo lapsena.

Helpoin tapa lisätä kasvisten osuutta koko perheen ruokavaliossa on niiden monipuolisempi käyttö. Satokausikalenteri on seinälle ripustettava tietokirja, joka antaa sinulle aina täsmävinkit kuukauden parhaista kasviksista. Kasvisten hinta, laatu ja maku vaihtelevat sesonkien mukaan eri vuodenaikoina. Satokausikalenterin avulla osaat jatkossa valita yli 200 eri kasviksen joukosta aina parhaimmat ja edullisimmat raaka-aineet.

Sesonkitietojen lisäksi Satokausikalenterista löytyy kasvisten valokuvat, säilytyslämpötilat, käyttövinkit ja muuta hyödyllistä tietoa. Niitä on hauska tutkia myös lasten kanssa ja päättää yhdessä mitä uutta kasvista seuraavaksi maistetaan.

Laajassa tietokirjaosiossa nyt mukana myös yleisimmät villiyrtit, sitrushedelmät, puutarhamarjat, kotimaiset ruokakalat, sienet, suomalaiset hedelmät ja paljon muuta. Yksi eniten kasvava Suomessa syötävien hedelmien ryhmä on sitrushedelmät. Vuoden 2022 olemme lisänneet kattavan tietopaketin, jossa esitellään ja kerrotaan yli 19 kaupoista löytyvän sitrushedelmän tiedot sekä käyttövinkit!

Kotimaisia kasviksia ei ole unohdettu. Edellisen Satokausikalenterin kotimaisten hedelmien osuutta on kasvatettu entisestään ja mukaan on lisätty Suomessa viljeltävät marjat sekä tietysti luonnonvaraisena kasvavat marjat! Lisäksi ruokasienet ovat saaneet oman ansaitsemansa osion. Vanhaa tuttua juureskoulua on terävöitetty entisestään. 

Ruoantuotannosta puhuttaessa ei voi sivuttaa ruokahävikkiä, jolle on myös varattu Satokausikalenterista oma osio. Jokainen suomalainen heittää 20–25 kiloa ruokaa hukkaan joka vuosi. Kun ynnätään yhteen jokainen tämän valtakunnan kotitalous kilomäärä kertautuu miljooniksi. Se vastaa 100 000 henkilöauton vuosittaisia päästöjä. Satokausiajattelu on yksi tärkeimmistä keinoista vähentää ruokahävikkiä. Kaikki hedelmät, vihannekset, juurekset, marjat ja muut kasvikset ovat parhaimmillaan sesonkinsa aikaan. Silloin kohtaavat parhaalla mahdollisella tavalla myös laatu ja hinta. Jokaista mahdollista herkkua ei tarvitse olla koko ajan saatavilla, eikä maapallon toiselta laidalta rahdattuja hedelmiä ole mitään järkeä ostaa silloin, kun tarjolla on roppakaupalla kotimaisia kasviksia. Sesonkiruokailija pääsee helpoimmalla ja lompakkokin kiittää.

Kun hankit kasvikset Satokausikalenterin suositusten mukaan, niin voit luottaa niiden makuun, ravinteisiin, ekologisuuteen ja edulliseen hintaan. Satokausikalenteria on myyty viime vuosien aikana jo yli satatuhatta kappaletta. Se on varmasti hyödyllinen lahja myös läheisillesi. Kalenteri maksaa itsensä takaisin jo muutamalla kauppareissulla – puhumattakaan muista sen tuomista hyödyistä sinulle, perheellesi ja ympäristölle.

Kaiken hyödyllisen tiedon lisäksi Satokausikalenteri toimii perinteisenä seinäkalenterina. Visuaalisesti kaunis julkaisu sopii vaativankin sisustajan seinälle. Se sisältää nimipäivät, juhlapyhät, liputuspäivät, kuunkierto-merkinnät ja siinä on sopivasti tilaa omille muistiinpanoille. 

Lue lisää: www.satokausi.fi

Tutustu myös: FIKSURUOKA.FI LAHJAKORTTI

Paino 0,45 kg

Satokausi.fi/ Perhekalenteri 2022

1,00

Tuki tiimille: 0,50 €

Vuoden 2022 Satokausikalenterin Perhekalenteri nyt poistohintaan!

 • PERHEKALENTERI 2022 on tietokirjaosuutensa puolesta täysiverinen Satokausikalenteri – siitä löytyy sama tietous kuin seinäkalentereista, mutta isommassa koossa. Perhekalenterista löydät viidelle perheenjäsenelle muistipanosarakkeen.
 • Suuri koko: Mitat suljettuna 29 × 42 cm, paksuus 4mm, paino 418 g.
 • Valmistettu Suomessa!

Varastossa

Satokausikalenteri

Huippusuositun suomalaisen Satokausikalenterin avulla osaat valita ruokakaupasta herkullisimmat, terveellisimmät, ekologisimmat ja edullisimmat kasvikset. Syöt monipuolisemmin ja säästät rahaa!

Hyvän Tekijä Yritys® -merkki kertoo vaikuttavasta ja arvopohjaisesta työstämme lasten ja nuorten hyväksi. Tutustu Hyvän Tekijä -yrityksiin!
Lue lisää

Saatat myös pitää...