SÄÄNNÖT, OHJEET JA PALKINNOT

Lue kilpailun säännöt ja ohjeet huolellisesti. Muilta osin voitkin ottaa rennosti - tässä kisassa voittajat valitaan puhtaasti fiiliksen perusteella!

KILPAILU ON PÄÄTTYNYT. SEURAAVA HYVÄN MIELEN TARINAT -KILPAILU JÄRJESTETÄÄN SYKSYLLÄ 2024.

Nappaa talteen ja hyödynnä kivat Hyvän Mielen Tarinat -tehtävämonisteet päiväkodissa, koulussa ja kotona!

Hyvän Mielen Tarinat on matalan kynnyksen ja hyvän fiiliksen tarina- ja kuvituskilpailu 3-15-vuotiaille lapsille ja nuorille.


OSALLISTUMISOHJEET:


Kilpailuun voivat osallistua kaikki 3-15-vuotiaat lapset ja nuoret yksin tai ryhmässä (esim. koululuokka). Kilpailuun voi lähettää useammankin kilpailutyön per lapsi. 

Kilpailuun osallistutaan lähettämällä 50-200 sanan mittainen hyväntuulinen tarina ja siihen sopiva kuvituskuva.

Ikäkategoriat:

 • Alle kouluikäisten sarja

 • 1.-3.-luokkalaisten sarja

 • 4.-6.-luokkalaisten sarja

 • 7.-9.-luokkalaisten sarja

Teemat:

Tarinan ja kuvan tulee liittyä yhteen kilpailun neljästä tarinateemasta, jotka ovat:

 1. Ystävyys

 2. Eläintarina

 3. Unelmieni päivä

 4. Syntymäpäivä

Tarinan tekniset vaatimukset:

 • Tarinan tulee olla 50-200 sanan mittainen.

 • Aikuinen voi auttaa tarvittaessa tarinan ylös kirjaamisessa.

 • Tyylilaji on vapaa, eli tarina voi olla tosi, fiktiota, vuoropuhelu, runomitassa, laulun sanat tai mitä keksitkin!

 • Tekoälyn hyödyntäminen tarinan kirjoittamisessa on ehdottomasti kielletty. Kaikki voittajatarinat tarkistetaan tekoälyn käytön varalta. 

Kuvituskuvan tekniset vaatimukset:

 • Toteuta kuva A3, A4, A5 tai A6 -koossa pysty- tai vaakakuvana. (Voittajakuvat painetaan A6-kokoisiksi postikorteiksi.)

 • Kuvituskuvan tekniikka on vapaa: Piirrä, maalaa, leikkaa, liimaa! Kuvassa voi hyödyntää myös itse otettuja valokuvia, mutta kuva ei saa olla pelkkä valokuva.

 • Voit toteuttaa kuvan myös alusta loppuun digitaalisesti.

  HUOM! Kilpailuun ei hyväksytä tekoälyn luomia kuvia tai sellaisia kuvia, joissa hyödynnetään toisten ihmisten tekemiä kuvia.

 • Toimita digitaalinen kuvituskuva tai valokuvattu / skannattu kuvituskuva JPG, PNG tai HEIC-muodossa.

  Huomioi hyvä valaistus ja että kuva ei ole tärähtänyt tai muuten tarpeettoman epätarkka.

 • Muista myös rajata kuva huolellisesti siten, ettei siinä näy ylimääräistä taustaa.

 • Säilyä alkuperäinen työ, sillä sitä tarvitaan, mikäli työ voittaa.

  Kuvan koko ei saa ylittää 5MB (megatavua).

   

  Muut ehdot:

Kilpailutyöt tarkistetaan ennen niiden julkaisemista äänestyssivulle. Saat sähköpostiin ilmoituksen, kun kuva on julkaistu äänestettäväksi.

Pidätämme oikeuden olla julkaisematta kuvaa, jos kuva on hyvän maun vastainen tai ei täytä kilpailutyölle asetettuja kriteereitä.

Kilpailutöitä voi lähettää 28.4.2024 klo 23:59 asti.

Teoksen kilpailuun ilmoittavan yhteyshenkilön tulee olla täysi-ikäinen (esim. opettaja, huoltaja). Osallistumalla arvontaan osallistujat hyväksyvät kilpailun säännöt ja palkintojen voittaja vahvistaa täyttävänsä näissä säännöissä määritellyt osallistumiskelpoisuuden ehdot.

HUOM! Säilytä alkuperäinen työ itselläsi mahdollista voittoa varten.


SÄÄNNÖT

1. Järjestäjä: Kilpailun järjestää TueTiimiä.fi yhteistyössä Suomen Vanhempainliiton, WSOY:n, Tammen sekä PlusPrint Oy:n kanssa.

2. Aihe: Tarina- ja kuvituskilpailu

3. Osallistuminen: Kilpailuun osallistutaan lähettämällä 50-200 sanan mittainen tarina ja siihen sopiva kuvituskuva osoitteesta https://urly.fi/3svx löytyvän ilmoittautumiskaavakkeen kautta.

4. Osallistumisaika, jolloin töitä voi lähettää kilpailuun: 11.3.-28.4.2024.

Yleisöäänestys on käynnissä kampanjasivuilla 18.3.-2.5.2024.

5. Voittajien valinta: Kilpailun voittajat (2 kilpailutyötä kustakin ikäryhmästä, yhteensä 8 voittajaa) valitsee raati, joka koostuu TueTiimiä.fi:n ja Suomen Vanhempainliiton edustajista. Voittajat valitaan viikolla 19. 

Yleisöäänestyksen voittaja saa "Yleisön suosikki" kunniamaininnan ja Hyvän Mielen Herkut -herkkupalkinnon. Yleisöäänestys ei vaikuta voittajatöiden valintaan.

6. Voittajatöiden käyttökohde: Voittajatyöt (8 kpl) painetaan rajatuksi eräksi hyväntekeväisyyspostikortteja, jotka tulevat myyntiin TueTiimiä.fi -sivustolle. Painoksen koko on max 1000 korttia / kilpailutyö. Lisäpainoksista sovitaan aina erikseen voittajatyön tekijän / huoltajan kanssa. Postikorttien myyntituotoista (myyntihinta miinustettuna välittömillä valmistus- ja logistiikkakustannuksilla) n. 10% ohjataan Suomen Vanhempainliitolle ja loput n. 90% ohjataan postikortin ostajan osoittamalle varainhankintaa tekevälle päiväkodille, koululle, luokalle, seuralle, joukkueelle tai yhdistykselle.

7. Tekijänoikeudet: Kilpailutyön alkuperäinen tekijä säilyttää tekijänoikeudet tekemäänsä kuvaan ja tarinaan, vaikka työ lähetetään kilpailuun. Jos kilpailutyö valitaan voittajaksi, kuvan ja tarinan oikeudet siirtyvät järjestäjälle postikorttien ja tarinavihkojen painamista varten. Kilpailutyön tulee olla kilpailuun osallistuvan itse tuottama ja ennen julkaisematon. Kilpailutyön lähettäjän vastuulla on varmistaa, että hänellä on kilpailutyön tekijän ja hänen huoltajansa suostumus kilpailuun osallistumiseen. Osallistumalla kilpailuun kuvan tekijä antaa luvan kuvan julkaisuun Hyvän Mielen Tarinat -sivustolla ja mahdollisesti kilpailun järjestäjien somesivuilla. Kuvan tekijä ei voi jälkikäteen vaatia kuvien poistamista kilpailun järjestäjien somejulkaisuista. Kuvia ja tarinoita ei ilman erillistä tekijän / hänen huoltajansa kirjallista suostumusta käytetä muilla tavoin, mitä on kuvattu kilpailun säännöissä ja ehdoissa.

8. Palkinnot: 

Kunkin neljän ikäkategorian 1. sija:

WSOY:n kirjapaketti (arvo 50-75€) + 25€ lahjakortti TueTiimiä.fi -verkkokauppaan + 36€ arvoinen Hyvän Mielen Herkut -herkkusetti + 20 kpl omasta kilpailutyöstä painettuja postikortteja.

Kunkin neljän ikäkategorian 2. sija:

25€ lahjakortti TueTiimiä.fi -verkkokauppaan + 36€ arvoinen Hyvän Mielen Herkut -herkkusetti + 20 kpl omasta kilpailutyöstä painettuja postikortteja.

Kaikkien kilpailutyön lähettäneiden kesken arvotaan:

Hyvän Mielen Herkut -herkkusetti (arvo 36€)

MUUT PALKINNOT:

Eniten ääniä kerännyt yleisön suosikki:

Hyvän Mielen Herkut -herkkusetti (arvo 36€)

Kaikkien suosikkiaan äänestäneiden kesken arvotaan:

Hyvän mielen Herkut -herkkusetti (arvo 36€)

9. Yleisöäänestys

Kilpailuun lähetettyjä kilpailutöitä voi selata ja äänestää 18.3.-2.5.2024 välisenä aikana osoitteessa: https://urly.fi/3svA

Voit äänestää niin montaa teosta kuin haluat, mutta jokaista työtä vain kerran. Äänestämällä osallistut Hyvän Mielen Herkut -herkkusetin arvontaan. Jokainen antamasi ääni vastaa yhtä arpaa.

10. Sääntöjen muutos: Kilpailun järjestäjällä on oikeus muuttaa kilpailun sääntöjä tarpeen mukaan ilmoittamalla siitä osallistujille.

11. Yhteystietojen käsittely: Järjestäjä (TueTiimiä.fi Oy) takaa, että osallistujien yhteystietoja käsitellään luottamuksellisesti eikä niitä luovuteta ulkopuolisille.

Osallistumalla kilpailuun hyväksyt automaattisesti yllä mainitut ehdot. 


Toivotamme kaikille osallistujille onnea ja luovuutta kilpailuun!

KILPAILU ON PÄÄTTYNYT! KIITOS KAIKILLE OSALLISTUNEILLE!

YHTEISTYÖSSÄ - KILPAILUN JÄRJESTÄÄ

"Suomen Vanhempainliitto on mukana Hyvän Mielen Tarinat -kampanjassa kannustamassa ja innostamassa vanhempia ja koulun ammattilaisia yhdessä tukemaan lasten ja nuorten lukuintoa. Lisäksi haluamme osaltamme voimauttaa lapset tuottamaan itse lukemista niin muille lapsille kuin meille aikuisillekin, joiden on hyödyllistä päästä kurkistamaan lasten maailmaan ja ajatuksiin tarinoiden muodossa.”

Saija Ohtonen-Jones

Toiminnanjohtaja - Suomen Vanhempainliitto

YKSILÖ- VAI RYHMÄTYÖ? Sinä päätät!

Kilpailuun voi osallistua niin ryhmä- kuin yksilötyölläkin. Aikuinen saa auttaa tarvittaessa, esimerkiksi lapsen kertoman tarinan ylös kirjoittamisessa.

KOTONA VAI KOULUSSA? Sinä päätät!

Opettaja voi teettää kilpailutyöt koulussa osana laaja-alaisen oppimisen tavoitteita. Yhtä hyvin osallistua voi kotona, hoitopaikassa tai kerhossa taiteillulla kilpailutyöllä.

PERINTEINEN VAI DIGITAIDE? Sinä päätät!

Piirrä, maalaa, leikkaa, liimaa - tai toteuta tarinan kuvituskuva alusta loppuun digitaalisesti. Huomioithan, että tekoälyä tai kolmannen osapuolen tuottamia kuvia hyödyntäviä teoksia ei hyväksytä kilpailuun.

TOSITARINA, FIKTIO, RUNO VAI LAULUN SANAT? Sinä päätät!

Kilpailuun voi osallistua lähes millaisella tarinatyypillä tahansa. Nyt ei viilata pilkkua, haeta hienostuneinta kerronnan rytmiä tai arvostella käsialaa - tarinan ja kuvituskuvan jättämä hyvä mieli on tärkeintä!

Kysyttävää?
Soita tai lähetä viestiä, autamme mielellämme.

044 450 0549
asiakaspalvelu[at]tuetiimia.fi

Soittoaika: ma-pe
klo 9-16