Suomen suurin kustantamo WSOY: "Lukeminen on avain lapsen menestykseen ja hyvinvointiin."


Suomen suurin kustantamo WSOY on vuosikymmenien ajan ollut merkittävä vaikuttaja kirjallisuuden saralla. Kustantamon perinteitä kunnioittaen WSOY on asettanut tavoitteekseen tukea lukemista erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. WSOY on vahvasti sitoutunut edistämään lukutaitoa ja lukuharrastusta suomalaisessa yhteiskunnassa ja siksi se on arvostettava kumppani myös Hyvän Mielen Tarinoissa. WSOY tarjoaa mm. kilpailussa pääpalkinnoiksi jaettavat Tammen kirjapalkinnot.

WSOY PANOSTAA LASTEN JA NUORTEN LUKEMISEEN

Lukeminen on merkittävässä roolissa lapsen kehitykselle. Lukeminen kehittää muun muassa sanavarastoa, kielitaitoa, mielikuvitusta ja kognitiivisia taitoja. Lisäksi se edistää empatiakykyä ja sosiaalista vuorovaikutusta. Lukutaidon edistäminen jo varhaislapsuudesta lähtien luo pohjan monipuoliselle oppimiselle ja menestykselle niin koulussa kuin lapsen tulevaisuudessakin.

Kustantamo panostaa lasten ja nuorten lukemisen edistämiseen monin tavoin. WSOY järjestää erilaisia lukupiirejä ja kirjailijavierailuja kouluihin sekä tuottaa laadukkaita lasten- ja nuorten kirjoja. Lisäksi WSOY on mukana erilaisissa lukemista edistävissä tapahtumissa ja kampanjoissa, kuten Hyvän Mielen Tarinoissa.

LUKEMINEN ON LAPSEN TÄRKEÄ OIKEUS

WSOY on pyrkinyt vastaamaan nykyajan nuorten lukutottumuksiin ja tarpeisiin erilaisten digitaalisten lukemisen muotojen avulla. Kustantamo on kehittänyt lukemista tukevia sovelluksia ja digitaalisia alustoja, jotka tekevät kirjallisuuden maailmasta entistä saavutettavamman ja kiinnostavamman lapsille ja nuorille.

WSOY:n näkemys on, että lukeminen on avain lapsen menestykseen ja hyvinvointiin. Jokaisella lapsella ja nuorella tulisi olla mahdollisuus tutustua kirjallisuuden maailmaan ja löytää sieltä oma innostuksensa ja inspiraationsa. WSOY on valmis jatkamaan panostuksiaan lasten ja nuorten lukemisen edistämiseksi ja näin varmistamaan, että lukeminen säilyy keskeisenä osana suomalaista kulttuuria myös tulevaisuudessa.

Lue lisää artikkeleita

Hyvän Mielen Tarinat osallistuu kansalliseen Lukuviikkoon 22.-28.4. Suomen Vanhempainliiton kanssa.

Kilpailun voittajatyöt painetaan postikorteiksi, joiden myyntituotto ohjataan lasten ja nuorten hyväksi.

HYVÄN MIELEN TARINAT -KILPAILU PÄHKINÄNKUORESSA

Kilpailuun osallistutaan lähettämällä lyhyt tarina sekä tarinalle kuvituskuva. Nyt ei viilata pilkkua eikä tavoitella täydellisyyttä - Hyvä fiilis on tärkeintä!

🏆 Jaossa yli 1000€ arvosta kivoja palkintoja! Katso palkinnot TÄÄLTÄ. 

Aikataulut:

Kilpailutöitä voi lähettää: 11.3.-28.4.2024
Kilpailutöitä voi äänestää: 18.3.-28.4.2024
Voittajien valinta: 3.5.2024


IKÄKATEGORIAT JA TEEMAT

Ikäkategoriat:

 • Alle kouluikäiset (2018-2021 synt)
 • 1.-3.-luokka
 • 4.-6.-luokka
 • 7.-9.-luokka

Teemat:

 • Ystävyys
 • Eläintarina
 • Unelmieni päivä
 • Syntymäpäivä

OSALLISTUMINEN

 • Kilpailutyöt voidaan toteuttaa perusopetuksessa osana laaja-alaisten tavoitteiden kokonaisuutta. Kilpailuun voi osallistua myös vapaa-ajalla toteutetulla työllä.

 • Osallistua voi yksilö- tai ryhmätyöllä. Kaikkien työt ovat tervetulleita mukaan!

 • Osallistuminen tapahtuu lähettämällä kuva kuvituskuvasta sekä tarina verkkolomakkeen kautta. HUOM: Säilytä alkuperäinen työ itselläsi, sitä tarvitaan mikäli työ voittaa.

 • Raati valitsee voittajat, yleisö äänestää suosikkinsa.

KILPAILUTYÖ

 • Voit päättää itse tarinan tyylilajin. Tarina voi olla tositarina, fiktiota, runo tai vaikka laulun sanat. Tarinan tulee olla 50-200 sanan mittainen ja liittyä johonkin neljästä annetusta teemasta.

 • Voit päättää itse kuvituskuvan toteutustavan: piirtäen, maalaten, leikaten ja liimaten tai vaikka digitaalisesti.

 • Voittajatöiden kuvituskuvat painetaan A6-kokoisiksi postikorteiksi. Voit toteuttaa kilpailutyön esim A6, A5 tai A4-kokoisena, tärkeintä on mittasuhteet. Kuva voi olla vaaka- tai pystykuva.

KILPAILUN SÄÄNNÖT

Nyt ei viilata pilkkua, haeta hienostuneinta kerronnan rytmiä tai arvostella käsialaa - tarinan ja kuvituskuvan jättämä hyvä mieli on tärkeintä.

Lue kilpailun säännöt huolellisesti, niin varmistat mahdollisuutesi voittoon!


Rohkeasti mukaan - osallistuminen on helppoa!

"Suomen Vanhempainliitto on mukana Hyvän Mielen Tarinat -kampanjassa kannustamassa ja innostamassa vanhempia ja koulun ammattilaisia yhdessä tukemaan lasten ja nuorten lukuintoa. Lisäksi haluamme osaltamme voimauttaa lapset tuottamaan itse lukemista niin muille lapsille kuin meille aikuisillekin, joiden on hyödyllistä päästä kurkistamaan lasten maailmaan ja ajatuksiin tarinoiden muodossa.”

Saija Ohtonen-Jones

Toiminnanjohtaja - Suomen Vanhempainliitto

Kysyttävää?
Soita tai lähetä viestiä, autamme mielellämme.

044 450 0549
asiakaspalvelu[at]tuetiimia.fi

Soittoaika: ma-pe
klo 9-16