SUOSITTELE JA PYYDÄ TUKEA!

Kun tarkoitus on hyvä, auttajia löytyy aina.

Tiiminvetäjänä voit vaikuttaa paljon lopputulokseen! Meidän tapa toimia saattaa olla sinullekin uutta ja varainhankinnan ‘helppouteen sopeutuminen’ saattaa kestää hetken. Eikö minun todella nyt tarvitse tehdä niitä vanhoja tuttuja juttuja?

Ei, niitä vanhoja juttuja (rahan, tavaran tai tilausten käsittelyä) ei sinun tarvitse tehdä, ehkä enää ikinä! Sen sijaan voit keskittyä olennaiseen eli suunnittelemaan varainhankinnan kampanjan niin, että saatte tästä lyhyestä ajasta kaikki mehut irti.

Helppous ei tarkoita, ettei tarvitse tehdä mitään. Innokkaatkaan tukijanne eivät omatoimisesti eksy verkkokauppaan eivätkä tiedä antaa tukeaan teille, ellette te sitä pyydä.

Meillä helppous tarkoittaa, että varainhankinnassa tehtävä työ on kevyttä ja mukavaa. Kun olet itse innostunut tuotteista, on helppo innostaa tiimi mukaan. Kun tiimi on innostunut, heidän on helppo hankkia paljon tukijoita.

Onnistunut varainhankinta alkaa aina tiiminvetäjästä. Olet siis avainasemassa ja me tuemme sinua koko kampanjan ajan. Pidä huoli näistä asioista, niin onnistut kevyesti!

 

INNOSTAMISEN ABC:

#1 INNOSTU ITSE ENSIN
Tutustu TUETIIMIÄ.FI varainhankintaan ensin itse. Tutustu materiaaleihin, tutustu tiimisivuun ja tutustu tuotteisiin. Tutki verkkokauppaa hieman ja kokeile ostamista (leikisti tai oikeasti). Kun olet tehnyt ensimmäisen tilauksen, ostopolku on sinulle tuttu ja voit helposti tukea tiimiäsi kampanjan aikana.

 

#2 LUOKAA YHTEINEN TAVOITE
Varainhankinta jää tiimissä helposti yleiseksi käsitteeksi. On hyvä tiedostaa, että rahan kerääminen itsessään ei motivoi – ei tiimiläisiä eikä tukijoita. Pohtikaa tiimissä yhdessä, mihin tarkoitukseen kerätty tuki käytetään. Kun kaikki ymmärtävät yhteisen tavoitteen, on mukava tehdä varainhankintaa.

 

#3 SOPIKAA TOIMISTA
Kerro, että kaikki tarvitaan tähän hankkeeseen. Kun kaikki tekevät vähän, ei muutaman tarvitse tehdä kaikkea yksin. Puhukaa käytännöistä ihan konkreettisella tasolla. Laskekaa ja pohtikaa kuinka monta tukijaa jokaisen on hyvä tuoda, jotta tavoite saavutetaan.

Oletetaan vaikka, että yksi tukija tuo keskimäärin 10-15 euroa tiimille. Voidaan helposti laskea, että 1500 euron palkkioon tarvitaan 100-150 tilausta. Jos ryhmässänne on 30 henkilöä, on jokaisen tuotava noin 3-5 tilausta.

Huomioithan, että 3-5 tukijan saamiseksi kannattaa ehkä ottaa yhteyttä 10-20 tukijaan. Eihän ole haitaksi, jos useampi näistä lähteekin tukijaksi!

SUOSITTELUN ABC:

#1: SULOINEN SOME
Julkaise varainhankinnasta somessa vähintään 1-2 kertaa viikossa. On hyvä huomioida, että jokainen julkaisu ei näy kaikille vaan pienelle osalle verkostoasi. Viesti omissa kanavissa sekä tiimin kanavissa. Laadi postaukset siten, että tiimiläisten on mahdollisimman helppo jakaa tätä viestiä edelleen verkostolleen.

TÄRKEÄÄ! Muista aina liittää viestiin ohje tukijalle. Linkitä tiimisivulle ja kerro aina myös tiimikoodi.

VINKKI! Asiakaspalvelustamme voit pyytää yksilöllisesti tiimiänne varten tehdyn ‘KAMPANJAKUVAN’, jota voitte käyttää somessa ja muutenkin.

#2: TIIMI ON TÄRKEIN
Pidä aktiivisesti yhteyttä tiimiisi kampanjan aikana. Kasvotusten kannattaa pyrkiä tapaamaan, jos olosuhteet sen sallivat. Sähköpostitse kannattaa olla koko tiimiin yhteydessä viikottain. Erityisesti kampanjan alussa ja loppupuolella tarvitaan tiiminvetäjän kannustusta. Ei ole tungettelua kysyä miten menee tai tarvitsetko apua.

Varmista, että tiimiläiset ovat aktiivisia kampanjan aikana. Pidä langat käsissäsi ottamalla käyttöön myyjän ohjeessa oleva työkalu. Työkalussa on kaksi helppokäyttöistä taulukkoa, jotka voit pyytää tiimiläisiä täyttämään. Tukijataulukossa tiimiläinen miettii, keneltä kaikilta voisi pyytää tukea ja listaa, mitä toimia on tehnyt. Kimppatilaus on niille, joka keräävät tilaukset lähipiiriltään ja tekevät yhden keskitetyn tilauksen.

Hyödynnä teidän tuttuja keskustelukanavia, kuten Whatsapp, Messenger, Telegram. Tutuissa kanavissa on helppo muistutella ja innostaa kampanjan aikana.

#3: HENKILÖKOHTAISUUS
Sinun kannattaa muistutella tiimiläisiä viikottain ja tiimiläisten kannattaa muistutella tukijoita viikottain. Kampanja-aika on melko lyhyt ja siihen kannattaa panostaa. Henkilökohtaisissa viesteissä on tuhannesti enemmän voimaa kuin somejulkaisuissa (Txt, Whatsapp, Messenger, Telegram, jne.) .

On tyypillistä, että viesti varainhankinnasta luetaan kiireen keskellä ja asia unohtuu. Kaikilla meillä on kiire ja muutakin mielessä. Ei ole painostusta muistutella – todennäköisesti tukijanne ihan mielellään antavat tukensa, kun vain ehtisivät ja muistaisivat. Auttakaa heitä auttamaan teitä!

Vinkki! Jokainen tietää omalta kohdaltaan, miten helposti asioiden vieminen loppuun unohtuu kiireen keskellä. Voitte myös tarjoutua tekemään tilaukset tukijoiden puolesta, jolloin tukijat maksavat tuotteet suoraan teille ja huolehditte itse tuotteiden toimituksesta tukijoille!

Olennaista on muistaa ja muistuttaa, että varainhankinta kestää vain hetken. Kun keskitytte ja panostatte tähän nyt, ei ehkä tarvitse toteuttaa lukuisia muita kampanjoita.

Päättäkää yhdessä, että tämä viedään nyt kerralla maaliin!

Takaisin ylös