PARHAAT VINKIT
onnistuneeseen varainhankintaan


Kysyimme tiiminvetäjiltä ja kokosimme vastauksista TOP-5 vinkit käyttöönne. Näillä onnistutte varmasti! 

1. LAITA TIIMISIVU KUNTOON!

Tiimisivuun kannattaa panostaa. Kuva tiimistänne, logo tai kiva kuva varainhankinnan tavoitteestanne, tekevät tiimisivustanne kiinnostavan tukijoille. Sivuston oletuskuva toimii alkuun, kunnes saatte oikean kuvan esille.

Kuvaustekstissä kannattaa kertoa hieman tiimistänne. Keitä te olette? Mikä laji? Mihin tarkoitukseen keräätte varoja? Tukijat auttavat mielellään, kun tavoitteena on jokin konkreettinen tavoite kuten luokkaretki, uusi tatami, jäämaksut tai vaikka kisa-asut. Voitte myös samalla kiittää jo etukäteen tukijoita heidän hyväksenne tekemistä ostoksista.

“Huomattiin, että tukijat tykkäsi tosi paljon kun laitettiin oma kuva tiimisivulle!”

“Oli kiva ohjata tutut tonne tiimisivulle, niin ei tarvinnut itse niin paljon selittää!”
“Laskuri ja vieraskirja oli ihan huiput! Näitä oli kiva seurata joukkueen kanssa.”

2. OTA MYYNTILINKIT TEHOKÄYTTÖÖN!

Tuki ohjautuu tiimillenne kahdella tavalla: myyntilinkillä sekä tiimikoodilla. Suosittelemme jakamaan ensisijaisesti myyntilinkkejä, jolloin tukijan ei tarvitse muistaa tiimikoodia.

Kun jokaiselle tiimiläiselle luodaan oma myyntilinkki (ja tiimikoodi), saatte enemmän irti varainhankinnasta. Koko tiimi innostuu, kun voidaan nähdä omien tukijoiden tekemät tilaukset.

“Me järjestettiin pieni kisa ja palkittiin aktiivisimmat tiimiläiset.”

“Seurannan avulla huomasin, ettei kaikki tiimiläiset osallistuneet. Kun olin heihin yhteydessä selvisi, että eivät he oikein tienneet mitä piti tehdä. Lopulta hekin innostuivat tästä hommasta!”

“Olipa kiva, kun sähköpostiin tuli tieto työkaverin tukitilauksista. Tiesin tästä myös muistutella niitä, jotka eivät olleet vielä tehneet tukitilausta! “

 

3. KYMPPILISTA

Kymppilista on yksinkertainen ja todella tehokas työkalu varainhankinnassa. Tähän ei tarvita tekniikkaa, ihan ruutuaperi toimii hyvin. Jokainen tiimin jäsen luo listan, johon kirjataan kymmenen tukijaa. Kun tukija on tehnyt tilauksen, vedetään nimi yli listalta – ja tietenkin kiitetään tukijaa!

Sinun ei tarvitse olla myynnin mestari. Riittää että luot kymppilistan tutuistasi ja pyydät heiltä tukea. Tämä riittää!

“Me tehtiin nuorten kanssa kymppilista treeneissä!”

“Kannustin luokan vanhempia tekemään kymppilistan. Kampanjan aikana kysyin aina välillä, mitä kymppilistalle kuuluu. Yllättävän tehokasta!”

“Ensin ajattelin, etten mä tunne ketään! Sitten kuitenkin listasin tyypit paperille ja tajusin, että on oikeestaan aika helppoa pyytää niiltä tukea.”


Miltä sinun kymppilistasi näyttää?
 1. MEIDÄN PERHE
 2. Mummi ja Vaari
 3. Kuusamon Mummola
 4. Kari-eno
 5. Kummitäti
 6. Naapurin Lahtiset
 7. Markku (isän töistä)
 8. Virpi (äidin kaveri)
 9. Mäkelän perhe
 10. Saara-täti

 

4. TILAA ITSE ENSIN!

Sopikaa tiimissä, että jokainen tekee ensin oman tukitilauksen. Sen jälkeen on helppo ohjata tuttuja tilaamaan, kun voi samalla kertoa kuinka helppoa tilaaminen oli ja kuinka nopeasti tuotteet tuli. Samalla varainhankintanne saa lentävän lähdön!

“Olin niin yllättynyt kun mun tilaus toimitettiin jo seuraavana päivänä, että kerroin siitä kyllä ihan kaikille!”

“Tuli tosi hyvä mieli tilaamisesta, kun tuki näkyi heti tiimin sivulla ja sain jättää vieraskirjaan kivan viestin!”

“Kun tein itse ostoksia, huomasin kaupassa paljon tuotteita joita pystyin suosittelemaan muillekin!”

 

5. OLE AKTIIVINEN – INNOSTA JA KANNUSTA!

Oikeilla toimilla tiimin varainhankinta on helppoa, hauskaa ja tuottoisaa myös etänä. Tärkein tehtäväsi on kannustaa tiimiä aktiivisuuteen.

 • Julkaise teidän tiimin somessa 1-2 kertaa viikossa. Liitä aina myyntilinkki (tai tiimikoodi) julkaisuun. Laadi postaukset siten, että tiimiläisten on mahdollisimman helppo jakaa tätä viestiä edelleen verkostolleen vaihtamalla vain oma myyntilinkki (tai oma tiimikoodi) julkaisuun.

 • Pidä aktiivisesti yhteyttä tiimiisi kampanjan aikana. Tarjoamamme Whatsapp-ryhmä on erinomainen työkalu tiimin aktivoimiseen ja saat siihen meiltä täyden tuen. Erityisesti kampanjan alussa ja loppupuolella tarvitaan tiiminvetäjän kannustusta.

 • Varmista, että kaikki tiimin jäsenet saavat tiedon varainhankinnasta ja ymmärtävät, mitä heiltä odotetaan. Ole yhteydessä henkilökohtaisesti niihin, jotka eivät ole olleet aktiivisia. On mahdollista, että he eivät tiedä kuinka toimia ja tiimi heiltä odottaa.Tiimin jäsenille suunnattu A4 ohje kannattaa jakaa kaikille (paperinen tai pdf).

 • Seuraa kampanjan etenemistä aktiivisesti julkiselta tiimisivulta sekä tiiminvetäjän hallinnasta (myynnin seuranta). Nosta esiin tiimiläisten onnistumisia ja vieraskirja kivoja viestejä.
 • Kannusta tiimiä muistuttamaan tukijoita varainhankinnastanne, useita kertoja. Tukijat ovat omassa elämässään kiireisiä ja tukiostos voi jäädä tekemättä ihan vahingossa.

“Tämä on aina meillä sellainen tiukka puristus. Korostan aina tiimille, että kun nyt keskitytään tähän parin viikon ajan, päästään sitten loppukaudesta helpommalla.”

“Olen kokenut hyväksi sanoa ääneen, että kaikkien panosta odotetaan.”

“Mun on ollut vaikea ‘käskeä’ tiimiä mutta oon silti ollut aktiivinen. Kerron yleensä (Whatsapp) ryhmään, kun tukitilauksia tulee ja meidän tukisumma kasvaa. Tosi hyvä, kun voi yksilöidä tukitilaukset, niin voi kiittää tai kehua, kun näkee kenen kautta tukitilaus on tullut.”

 

LOPUKSI: MITÄ MÄ OIKEIN SANON?

Alla muutamia helppoja fraaseja, joita voitte käyttää kun pyydätte tukea tutuilta.

 • Tärkeän toiminnan tukeminen:
  “Meidän ‘Jampalle’ on todella tärkeää, että saadaan nämä rahat kasaan. Voidaan sitten käydä turnauksissa Tampereella ja Jyväskylässä.”
 • Tukija on tärkeä:
  “Ajattelin, että sä varmaan voisit auttaa meitä.”
 • Reilu tuki:
  “Me saadaan kaikista tuotteista reilu tuki meidän tiimille. Jokainen ostos kannattaa, pienikin tuki on tarpeen.”

 • Paljon kivoja ja käytännöllisiä tuotteita:
  “Mä itse ihastuin täällä heijastaviin tuotteisiin. Mummi halusi tilata pesuaineita ja pellavapyyhkeitä. Mikä sua kiinnostaisi?”

 • Suomalaisten yritysten tuotteita:
  “Näitä on tykätty ostaa, koska kaikki tuotteet on suomalaisilta yrityksiltä.”

 • Tuki ja tsemppiviesti näkyy heti tiimisivulla:
  “Sä näet sun antaman tuen heti meidän tiimisivulta. Tukitilauksen jälkeen voit jättää viestin meidän tiimin vieraskirjaan.”

 • Nopea toimitus tilaajalle:
  “Nämä tulee ihan parissa päivässä. Tilaus lähtee 24h sisällä tilauksesta ja saat tilauksesi tosi nopeasti.”
Takaisin ylös