Yhteensä 4 pussia Himalajan ruususuolaa ja luomu intiaanisokeria! Osta itselle, jaa ystävän kanssa tai anna lahjaksi. Mausta, makeuta ja nauti!

HIMALAJAN RUUSUSUOLA

Kaikki suolat eivät ole samanlaisia. Himalajan kristallisuola eli ruususuola on syntynyt hitaasti Intian ja Euraasian mannerlaattojen törmäyksen tiukassa syleilyssä, kiteytyen kuivuvien alkumerien suolasta mineraalipitoisiksi kristalleiksi. Siksi suolaa kutsutaan myös Himalajan kristallisuolaksi. Kaunis syvän ruusunpunainen väri kertoo suolan mineraalirikkaudesta. Himalajan ruususuola on peräisin alkumeristä, joita ei ole liannut yksikään öljytankkeri tai rahtialus – Himalajan Kristallisuola on aidosti saasteeton luonnontuote.

Miten Himalajan ruususuolaa käytetään?
Kristallisuola korostaa lempeästi ruoan luonnollisia makuja, ja on siksi monen huippukokin valinta. Ruususuolan erittäin tiivis kiderakenne tekee siitä hitaammin liukenevaa ja aromikkaan pehmeän makuista. Hienoksi jauhettu Himalajan kristallisuola sopii kaikkeen ruoanlaittoon.

Miksi valita Himalajan ruususuola?
Toisin kuin valkoinen jalostettu suola, ruususuolaan ei lisätä mitään eikä siitä poisteta mitään. Ruususuola sisältää luontaisesti pieniä määriä myös muita Himalajan maaperän mineraaleja, kuten mm. kalsiumia, magnesiumia, kaliumia ja rautaa. Mineraalien osuus suolassa on kuitenkin sen verran pieni, että suosittelemme ehdottomasti varmistamaan näiden elimistölle tärkeiden ravintoaineiden riittävän saannin monipuolisella ruokavaliolla.

Mitään suolaa ei voida merkitä luomuksi, mutta ruususuola on täysin puhdas luonnontuote. Himalajan Kristallisuola tuotetaan reilun kaupan periaatteiden mukaisesti. Reilun Kaupan sertifikaatti voidaan myöntää ainoastaan viljelytuotteille, mitä louhittu Himalajan ruususuola ei ole. Siksi käytössämme on sisäinen laadunvalvontajärjestelmä.

Eettisyys
Suomalainen Organic Health on maahantuonut Himalajan kristallisuolaa eli ruususuolaa Suomeen jo yli kymmenen vuoden ajan. Eettisesti tuotettu Himalajan ruususuola tuotetaan aina reilun kaupan periaatteiden mukaisesti, eikä sen tuotannossa käytetä koskaan lapsityövoimaa. Takaamme työntekijöille työterveyshuollon ja sairaanhoitopalvelut, koulutusmahdollisuuksia, ja alueen keskitasoa paremman palkan työstä.

INTIAANISOKERI

Intiaanisokeri on käsittelemätöntä luonnon täysruokosokeria ja siksi terveellisempi vaihtoehto makeutukseen. Herkullista Intiaanisokeria käytetään tavallisen sokerin tapaan, se on ravinteikas ja aromikas valinta, joka saa hymyn huulille. Perinteitä kunnioittaen valmistettu luomuruokosokeri on luonnostaan paakkuuntuva. Tuote on 100% luonnonmukaisesti viljeltyä ja luomusertifioitua intiaanisokeria.

Intiaanisokeri tuo paahteisen toffeen makua leivonnaisiin, ja sopii erityisesti kakkuihin ja muffinsseihin. Leivonnaisissa maukasta intiaanisokeria kannattaa annostella hiukan tavallista sokeria runsaammin. Intiaanisokerin ravintoaineet kestävät hyvin kuumennusta ja se on aivan ihana valinta erilaisten marjahillojen ja leivonnaisten valmistuksessa. 

Miksi ruokosokeria?
Tavallinen valkoinen juurikassokeri käsitellään kemiallisesti, eli raffinoidaan valkoiseksi, sillä juurikasmelassi maistuu kitkerältä. Käsittelyssä poistuvat melassin sisältämät mineraalit, kuidut ja ravinteet. Ruokosokerin sisältämä ravinteikas melassi on sen sijaan hyvänmakuista, joten sitä ei tarvitse poistaa valmistusprosessissa.

Intiaanisokerin käyttö
Luomuruokosokeria on saatavilla jokaiseen makuun ja moneen käyttötarkoitukseen leivonnasta kahvipöytään. Karamellisen paahteinen intiaanisokeri on kakkuleipurin suosikki!

Alkuperä ja valmistus
Organic Health maahantuo luomusokereita eettisesti ja ekologisesti kestävin periaattein Intiasta, Costa Ricasta, Paraguaysta ja Indonesiasta. Kolumbialaisilla pientiloilla ja usein perheviljelmillä kasvanut ja valmistettu intiaanisokeri on tehty käsityönä perinteisin menetelmin.

Viljelijät keräävät mailtaan sopivaksi kypsynyttä sokeriruokoa ja kuljettavat sen valmistuspaikalle. Sokeriruo’oista puristetaan mekaanisesti mehu, joka lämmitetään matalalla lämmöllä. Mehu tiivistyy vähitellen siirappiseksi ja lopulta kuivahkoksi sokerimassaksi. Lopulta sokeri jauhetaan ja siivilöidään lopputuotteeksi eli intiaanisokeriksi.

Monille kolumbialaisille viljelijöille intiaanisokerin viljely antaa mahdollisuuden paeta maansa ongelmia, kuten laitonta kaivostuotantoa ja huumekartellien väkivaltaa, tuottavaan työhön omalla maallaan. Merkityksellinen työ ja siitä saatava elanto auttavat täten kokonaisia yhteisöjä. Luonnonmukaisen viljelyn ansiosta myös viljelymaat pysyvät hyväkuntoisina ja kukoistavina ympäröiville kasveille, hyönteisille ja muille eläimille.

Intiaanisokerin väri voi vaihdella erästä toiseen siinä käytetyn sokeriruokolajikkeen ja käsityössä tapahtuvien luonnollisten muutosten mukaan.

Organic Health / 4pss jättisatsi Luomu Intiaanisokeria + Himalajansuolaa

14,90

Tuki tiimille: 3,00 €

2 pussia korkealaatuista himalajansuolaa ja 2 pussia luomu intiaanisokeria, tästä setistä riittää muillekin!

Setissä:

  • Intiaanisokeri 2x 400g
  • Himalajan Ruususuola 2x 500g

Varasto loppu

Organic Health

Organic Health on hyväntuulinen luomuruokatukku Tampereelta. Toimitamme luomutuotteita ja kotimaisia tuotteita kaikkialle ympäri Suomea.

Hyvän Tekijä Yritys® -merkki kertoo vaikuttavasta ja arvopohjaisesta työstämme lasten ja nuorten hyväksi. Tutustu Hyvän Tekijä -yrityksiin!
Lue lisää