Nosta herkut uusiin sfääreihin kotimaisten mausteiden siivin!

 

Yrttisuola: Erinomainen ja maistuva vaihtoehto pelkälle suolalle. Yrttisuola sopii kaikkien ruokien maustamiseen tuomaan yrttisen lisän. Tiesitkö, että yrttisuolaa tulee käytettyä vähemmän, kuin tavallista suolaa? Yrttien aromit tuovat ruoan omat maut hienosti esiin, jolloin suolaa tarvitaan vähemmän!

Kotimaisista puhtaista yrteistä valmistettu yrttisuola kruunaa ruoka-annoksesi!

Ainesosat: merisuola(80%), lipstikka, kynteli, basilika, nokkonen, persilja, sipulijauhe, timjami. Paino: 90 g.

 

Grillausmauste: Monikäyttöinen maustesekoitus joka sopii marinadien valmistukseen, suoraan lihan pintaan hierottavaksi sekä kaikenlaisten peruna- ja grilliruokien maustamiseen.

Ainesosat: Merisuola (30%), persilja, ruohosipuli, sipuli, timjami, valkosipuli. Paino: 40g.

VINKKI: Voit hieroa Grillausmausteen grillattavan lihan pintaan tai valmistaa siitä herkullisen marinadin. 

GRILLIMARINADI (riittää noin 1kg:lle lihaa)

2 dl öljyä
1 dl sitruunanmehua tai viinietikkaa
0,5 dl juoksevaa hunajaa
0,5 dl soijakastiketta
2-3 rkl Yrttipajan Grillausmaustetta
1 tl mustapippuria

 

Kalamauste: Erinomainen mausteseos kruunaamaan kaikki kalaruoat! Sopii erityisesti myös marinadien ja kylmäkastikkeiden valmistukseen.

Ainesosat: Basilika, rakuuna, ruohosipuli, sitruunamelissa, tilli. Ei sisällä suolaa. Paino: 15g

VINKKI: Voit ripotella Kalamaustetta kypsennetyn kalan päälle tai valmistaa siitä herkullisen kylmäkastikkeen.

KYLMÄKASTIKE KALALLE

200 g kermaviiliä, creme fraichea, smetanaa tai vastaavaa kasvivalmistetta
1 rkl sinappia
1 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa
1/4 tl suolaa
3 rkl Yrttipajan Kalamaustetta

Sekoita kaikki ainesosat kulhossa, anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ja tarjoile!

 

Pizza- ja pastamauste: Erinomainen mausteseos antamaan herkullisen loppusilauksen pizzalle. Sopii hienosti myös välimerellisiin ruokiin, esimerkiksi pastakastikkeiden maustamiseen ja yrttiöljyn valmistukseen. Maista ero verrattuna ulkomaisiin tehokasvatettuihin yrtteihin!

Ainesosat: oregano, timjami, kynteli, basilika, meirami, salvia. Ei sisällä suolaa. Paino: 15g.

 

Valkosipulisekoitus: Maukas ja monikäyttöinen mausteseos sipulin ystävälle. Sopii lähes kaikkien ruokien valmistukseen, erityisesti suolaisten piirakoiden ja pataruokien maustamiseen. Tämäkin on puhtaista, kotimaisista raaka-aineista valmistettua, totta kai!

Ainesosat: purjosipuli, sipuli, valkosipuli, ruohosipuli. Ei sisällä suolaa. Paino: 40 g.

 

Villinokkosrouhe: Villinä kasvanut, puhdas, kotimainen nokkonen on todellista suomalaista superfoodia! Tee nokkoslettuja, vihersmoothie, nokkospestoa, hauduta teetä tai käydä vapaasti mielikuvitustasi!

Nokkonen on ravintorikas ja monikäyttöinen kasvi, joka sisältää huomattavat määrät lehtivihreää, rautaa, piitä ja erilaisia mineraalisuoloja. Nokkosesta saat myös A, B, C, E ja K-vitamiineja.

NOKKOSEN KÄYTTÖ RAVINTONA:
Nokkonen soveltuu käytettäväksi niin mausteena kuin laajemminkin ruuanlaitossa. Nokkosella kruunaat munakkaat ja erilaiset taikinat pizzapohjista sämpylöihin. Nokkosesta valmistat myös helposti herkullista nokkospestoa, maukkaita nokkoslettuja tai perinteistä nokkoskeittoa. Lisäämällä nokkosen osaksi smoothietasi saat kätevästi lisättyä ravinteiden määrää.

NOKKOSEN KÄYTTÖ TEENÄ:
Nokkosesta voi hauduttaa maistuvaa nokkosteetä, jonka on ennen vanhaan uskottu uudistavan verta sekä vahvistavan ja voimistavan sen juojaa. Tämä perustuu luultavasti siihen että nokkosella on nestettä poistavia vaikutuksia ja korkea ravinnepitoisuuteen.

NOKKOSEN KÄYTTÖ KOSMETIIKASSA:
Ulkoisesti käytettynä nokkonen lisää pintaverenkiertoa. Nokkosesta valmistettu hiushuuhde puhdistaa päänahkaa ja lisää kiiltoa tummiin hiuksiin.

NOKKOSEN MUUT HYÖDYT:
Nokkosta voi hyödyntää myös kasvien luonnonmukaisessa lannoituksessa ja tuholaistorjunnassa.

  Mauste

  Yrttisuola, Grillausmauste, Kalamauste, Pizza- ja pastamauste, Valkosipulisekoitus, Nokkonen

  Yrttipaja / Kotimaiset mausteet (valitse vaihtoehdoista)

  6,99

  Tuki tiimille: 1,50 €

  Laadukkaissa kotimaisissa Yrttipajan tuotteissa korostuvat luonnon aidot maut. Yrttipaja viljelee yrtit ilman torjunta-aineita ja perinteitä kunnioittaen. Pohjoisen kasvuolosuhteet tuovat yrtteihin erityisen aromikkaan maun, jota et muualta tuoduissa mausteissa tapaa. Näillä yrteillä maustat ruokasi vaivattomasti, laadusta tai mausta tinkimättä.

  • Yrttisuola
  • Pizza- ja pastamauste
  • Grillausmauste
  • Valkosipulisekoitus
  • Kalamauste
  • Nokkonen
  Tyhjennä

  Yrttipaja

  Yrttipaja on Suomen suurin yrttitukku. Yrttipajalla on laaja valkoima eri yrttejä ruoaksi, mausteeksi ja ulkoiseenkin käyttöön. Viljellyt kasvit tuotetaan aina luonnollisesti, ilman kemiallisia lannoitteita tai lisäaineita ja keruukasvit kerätään suomen puhtaasta (villistä) luonnosta. Rakkaudella viljellyt ja kerätyt yrtit kruunaavat ruoanlaiton!

  Hyvän Tekijä Yritys® -merkki kertoo vaikuttavasta ja arvopohjaisesta työstämme lasten ja nuorten hyväksi. Tutustu Hyvän Tekijä -yrityksiin!
  Lue lisää