3 pussia laatua ja luomua! Organic Healthin intiaanisokeri sopii koko perheen herkutteluun, käytä itse tai anna lahjaksi. Makeuta ja nauti!

INTIAANISOKERI

Intiaanisokeri on käsittelemätöntä luonnon täysruokosokeria ja siksi terveellisempi vaihtoehto makeutukseen. Herkullista Intiaanisokeria käytetään tavallisen sokerin tapaan, se on ravinteikas ja aromikas valinta, joka saa hymyn huulille. Perinteitä kunnioittaen valmistettu luomuruokosokeri on luonnostaan paakkuuntuva. Tuote on 100% luonnonmukaisesti viljeltyä ja luomusertifioitua intiaanisokeria.

Intiaanisokeri tuo paahteisen toffeen makua leivonnaisiin, ja sopii erityisesti kakkuihin ja muffinsseihin. Leivonnaisissa maukasta intiaanisokeria kannattaa annostella hiukan tavallista sokeria runsaammin. Intiaanisokerin ravintoaineet kestävät hyvin kuumennusta ja se on aivan ihana valinta erilaisten marjahillojen ja leivonnaisten valmistuksessa. 

Miksi ruokosokeria?
Tavallinen valkoinen juurikassokeri käsitellään kemiallisesti, eli raffinoidaan valkoiseksi, sillä juurikasmelassi maistuu kitkerältä. Käsittelyssä poistuvat melassin sisältämät mineraalit, kuidut ja ravinteet. Ruokosokerin sisältämä ravinteikas melassi on sen sijaan hyvänmakuista, joten sitä ei tarvitse poistaa valmistusprosessissa.

Intiaanisokerin käyttö
Luomuruokosokeria on saatavilla jokaiseen makuun ja moneen käyttötarkoitukseen leivonnasta kahvipöytään. Karamellisen paahteinen intiaanisokeri on kakkuleipurin suosikki!

Alkuperä ja valmistus
Organic Health maahantuo luomusokereita eettisesti ja ekologisesti kestävin periaattein Intiasta, Costa Ricasta, Paraguaysta ja Indonesiasta. Kolumbialaisilla pientiloilla ja usein perheviljelmillä kasvanut ja valmistettu intiaanisokeri on tehty käsityönä perinteisin menetelmin.

Viljelijät keräävät mailtaan sopivaksi kypsynyttä sokeriruokoa ja kuljettavat sen valmistuspaikalle. Sokeriruo’oista puristetaan mekaanisesti mehu, joka lämmitetään matalalla lämmöllä. Mehu tiivistyy vähitellen siirappiseksi ja lopulta kuivahkoksi sokerimassaksi. Lopulta sokeri jauhetaan ja siivilöidään lopputuotteeksi eli intiaanisokeriksi.

Monille kolumbialaisille viljelijöille intiaanisokerin viljely antaa mahdollisuuden paeta maansa ongelmia, kuten laitonta kaivostuotantoa ja huumekartellien väkivaltaa, tuottavaan työhön omalla maallaan. Merkityksellinen työ ja siitä saatava elanto auttavat täten kokonaisia yhteisöjä. Luonnonmukaisen viljelyn ansiosta myös viljelymaat pysyvät hyväkuntoisina ja kukoistavina ympäröiville kasveille, hyönteisille ja muille eläimille.

Intiaanisokerin väri voi vaihdella erästä toiseen siinä käytetyn sokeriruokolajikkeen ja käsityössä tapahtuvien luonnollisten muutosten mukaan.

Organic Health / Intiaanisokeri 3x 400g, luomu

12,90

Tuki tiimille: 3,00 €

3 pussia laadukasta ja eettisesti tuotettua intiaanisokeria – luomua, tottakai! 

Luomuruokosokeria on saatavilla jokaiseen makuun ja moneen käyttötarkoitukseen leivonnasta kahvipöytään. Käytä itse tai anna lahjaksi, tästä setistä riittää kyllä! Karamellisen paahteinen intiaanisokeri on kakkuleipurin suosikki!

Varasto loppu

Organic Health

Organic Health on hyväntuulinen luomuruokatukku Tampereelta. Toimitamme luomutuotteita ja kotimaisia tuotteita kaikkialle ympäri Suomea.

Hyvän Tekijä Yritys® -merkki kertoo vaikuttavasta ja arvopohjaisesta työstämme lasten ja nuorten hyväksi. Tutustu Hyvän Tekijä -yrityksiin!
Lue lisää