Havusen kotimainen joulukuusi tekee joulun

Havunen kasvattaa ja myy kotimaisia joulukuusia kymmenillä myyntipisteillä ympäri Suomea. Tärkeä osa Havusen ideologiaa on vastuullinen toiminta monissa muodoissaan.

Havusen tarjoamat joulukuuset ovat lajikkeeltaan metsäkuusia. Suurin osa kuusistamme kasvaa Forssassa, Tammelassa ja Etelä-Savossa Rantasalmella. Myyntipisteillä kuusemme ovat pääasiallisesti 150-250 cm pitkiä.

Joulukuusen elämänkaari

Joulukuusen matka kodin jouluisen tunnelman luojaksi vie keskimäärin 8 vuotta. Kuusen istutuksen jälkeiset 3-4 vuotta sen kasvuympäristö luodaan mahdollisen otolliseksi säännöllisillä aluskasvillisuuden hoitotöillä, jotta kuusi saisi riittävästi valoa kasvaakseen tasaiseksi ja tuuheaksi. Seuraavien vuosien aikana aluskasvillisuuden torjunta jatkuu ja viidentenä vuonna alkaa kuusen leikkuumuotoilu. Kuusta muotoleikataan 1-2 kertaa vuodessa viiden vuoden ajan, jonka seurauksena 10 vuoden iässä, kuusi on kypsynyt valmiiksi odotukset täyttäväksi suomalaiseksi joulukuuseksi.

Hyvän Tekijä Yritys® -merkki kertoo vaikuttavasta ja arvopohjaisesta työstämme lasten ja nuorten hyväksi. Tutustu Hyvän Tekijä -yrityksiin!

Takaisin ylös