Onnenpussi

Kaikki Onnenpussin saippuatuotteet valmistetaan käsityönä Joensuun lähellä sijaitsevassa Liperin kunnassa Pohjois-Karjalassa. Herkullisen tuoksuiset ja luonnonmukaiset saippuat tuovat lisää onnellisuutta elämään.

Hyvän Tekijä Yritys® -merkki kertoo vaikuttavasta ja arvopohjaisesta työstämme lasten ja nuorten hyväksi. Tutustu Hyvän Tekijä -yrityksiin!

Lue lisää

Näytetään tulokset

Mikä on suolasaippua?

Onnenpussin suolasaippuat sisältävät suurimmaksi osaksi elintarvikelaatuisia luonnon rasvoja ja -öljyjä sekä runsaasti puhdistamatonta merisuolaa. Merisuola sopii hyvin käytettäväksi käsien, sekä kasvojen että koko vartalon iholle ja erilaisiin iho-ongelmiin. Suolasaippua soveltuu erinomaisesti myös normaalin, terveen ihon puhdistamiseen – suolasaippuan hyvää tekevistä ominaisuuksista nauttiakseen ei siis tarvitse kärsiä erityisistä iho-ongelmista. Onnenpussin suolasaippuassa yhdistyvät sekä pesevät että hoitavat ominaisuudet ja ne sopivat kaikenlaisille ihotyypeille.

Missä tuotteet valmistetaan?

Kaikki Onnenpussin saippuatuotteet valmistetaan käsityönä Joensuun lähellä sijaitsevassa Liperin kunnassa Pohjois-Karjalassa. Ostamalla Onnenpussin saippuoita tuet samalla myös suomalaista käsityöyrittäjyyttä.

Miten Onnenpussin saippuat tehdään?

Onnenpussin saippuat valmistetaan niin kutsutulla kylmämenetelmällä: tarkoin ja huolella valitut luonnon rasvat ja öljyt sekoitetaan lipeän kanssa, jolloin seoksesta syntyy saippuaa. Tämän jälkeen seos kaadetaan muotteihin ja annetaan kovettua. Muotista poistamisen ja mahdollisen paloittelun jälkeen suolasaippuoiden annetaan kypsyä vielä vähintään kuukauden ennen kuin saippuat ovat valmiita. Kypsyminen on tärkeää, sillä sen aikana saippua kovettuu ja sen pH -tasoittuu. Näin saippuasta tulee hellävaraisempi. Tavalliset, ilman suolaa valmistetut Onnenpussin narusaippuat kypsyvät vähintään 2–3 kuukautta. Valmiin saippuan pH on noin 9. Käsintehdyn saippuan pH on yleensä 8–10.

Kypsymisen aikana saippuaan syntyy myös glyseriiniä, joka hoitaa ja kosteuttaa ihoa. Teollisessa saippuassa glyseriini suodatetaan pois, mutta käsintehdyssä saippuassa tämä kosteuttava sitova ja hellävaraisuutta tuova ainesosa on tallella.

Käsintehdyn saippuan pinnalle voi saippua kypsyessä syntyä valkoista, tuhkamaista ainetta. Se on soodaa, joka on täysin vaaratonta ja lähtee pois käytössä.

Mitä Onnenpussin saippuat sisältävät?

Reseptistä riippuen saippuoissa käytetään erilaisia kasvirasvoja ja -öljyjä sekä puhdistamatonta merisuolaa. Saippuat ovat vegaanisia (poikkeuksena hunajaa ja mehiläisvahaa sisältävä Hunajakenno) ja ne on valmistettu ilman palmuöljyä. Saippuoihin ei ole lisätty kemiallisia säilöntä-, puhdistus-, vaahdotus- tai kovetusaineita.

Kaikki saippuoiden valmistuksessa käytettävät reseptit on itse kehitetty.

Riippuen reseptistä saippuat saavat valloittavat tuoksunsa laadukkaista eteerisistä öljyistä tai saippuan valmistukseen tarkoitetuista ja hyväksytyistä saippuatuoksuista. Iloiset ja herkät sävyt syntyvät kosmetiikan valmistukseen tarkoitetuista väreistä. Tuoksut ja värit saattavat hieman vaihdella valmistuserien mukaan, mutta jokainen saippuapala on korkealaatuinen kotimainen arjen luksustuote.

Ei eläinkokeita! Kaikki tuotteissamme käytetyt raaka-aineet on hankittu tuottajilta, jotka ovat sitoutuneet kanssamme eläinten hyvinvointii.

Miten suolasaippualla peseydytään?

Onnenpussin saippualla peseydytään samalla tavalla kuin palasaippualla yleensäkin. Saippuaa hierotaan märälle iholle. Voit hieroa palalla suoraan ihoasi tai voit levittää sitä kostutettuihin käsiin ja hieroa sitten ihollesi. Saippuaa voi levittää myös märkään sieneen tai harjaan, jolloin se vaahtoaa runsaasti pienikuplaista pehmeää vaahtoa. Tyyli on vapaa – ihan mikä siulle on paras! Muistathan kuitenkin lopuksi huuhdella saippuan huolellisesti pois iholtasi.

Kuinka usein suolasaippualla voi peseytyä?

Suolasaippuaa voi käyttää huoletta päivittäin niin peseytymiseen kuin käsisaippuana. Vaikka suola on itsessään kuorivaa, se ei rasita ihoa samoin kuin mekaaninen kuorinta. Ajattele, meressäkin voi uida päivittäin ja vaikka kuinka kauan. Samaan tapaan suolasaippuaa voi käyttää iholle joka päivä.

Vaahtoavatko Onnenpussin saippuat?

Onnenpussin suolasaippuat ovat miedosti vaahtoavia. Ne eivät siis vaahtoa yhtä runsaasti kuin saippuat, jotka eivät sisällä suolaa. Suolasaippuan iholle hyvää tekevät ominaisuudet huomaat kuitenkin nopeasti käytön aloitettuasi. Vinkki vaahdon ystävälle! Kokeile pesusientä tai harjaa ja saat aikaan ihastuttavaa pienikuplaista vaahtoa.

Onnenpussin narusuolasaippuat sisältävät runsaasti kasvirasvasaippuasta saatavaa saippuaraastetta, joka tekee tuotteesta hieman runsaammin vaahtoavan ja samalla pirtsakan näköisen.

Tiesithän, että vaahto itsessään ei tee saippuasta pesevää tai hoitavaa? Pesevyys ja hoitavuus syntyvät saippuan sisältämistä rasvoista ja öljyistä sekä niiden suhteesta toisiinsa. Vaikka saippua ei juuri vaahtoaisikaan, se pesee ja hoitaa yhtä tehokkaasti kuin runsasvaahtoinen saippuatuote.

Kenelle suolasaippua sopii?

Suolasaippuat soveltuvat kaikenikäisille. Alle 3-vuotiaille en saippuaa kuitenkaan suosittele. Suolasaippua on ihastuttava tuote myös perheen pienemmille, mutta käytössä kannattaa noudattaa varovaisuutta erityisesti, jos lapsen iho on rikki. Rikkoutuneella tai ärtyneellä iholla saippua kirvelee ja lapselle saattaa näin muodostua epämiellyttäviä tunteita peseytymiseen liittyen.

Suolasaippuat sopivat kaikille ihotyypeille. Erityisesti kuiva, karhea ja atooppinen iho hyötyvät suolasaippuan sisältämistä mineraaleista ja hivenaineista. Samoin psoriasis ihon omaavat ovat kokeneet suolasaippuan hyväksi iholleen. Suolasaippua sopii erinomaisesti myös normaalin ja terveen ihon puhdistamiseen.

Jos ihosi on rikki, suolasaippua saattaa kirvellä. Kirvely on kuitenkin ohimenevää ja jonkin aikaa suolasaippuaa käytettyäsi huomaat sen hyvää tekevät ominaisuudet. Jos ihosi reagoi viikon tai kahden päästä edelleen voimakkaasti, on mahdollista että olet yliherkkä tai allerginen jollekin tuotteen sisältämälle ainesosalle. Tällöin on suositeltavaa, että lopetat tuotteen käytön.

Miten pakkaus on valmistettu? Voiko sen kierrättää?

Kaikki Onnenpussin pakkaukset painetaan suomalaiselle Metsäbourd-kartongille, jonka valmistamiseen käytetyistä puista suurin osa on peräisin suomalaisista metsistä.

Saippuapakkauksen voi kierrättää kartonkikeräykseen lajiteltuna. Lajitelmapakkauksissa olevan ikkunakalvon voi irrottaa ja kierrättää muovinkeräykseen.

 
Hyvän Tekijä Yritys® -merkki kertoo vaikuttavasta ja arvopohjaisesta työstämme lasten ja nuorten hyväksi. Tutustu Hyvän Tekijä -yrityksiin!

Takaisin ylös