Miten Pimme syntyi?

Heijastin syntyi omasta tarpeesta omaan käyttöön. Tein itselleni heijastimen heijastinnauhan pätkästä ja soljesta. Käytössä huomasin, että se oli todella kätevä ja loisti hyvin, joten halusin saada sen muidenkin käyttöön. Vaati hieman ajatustyötä kotisohvalla ja loputtomasti puhetta omalle perheelle ideasta ja tuotekehityksestä. Lopulta syntyi Pimme-heijastin valmiina tuotantoon ja myyntiin. Olin intoa täynnä.
Mutta sitten törmäsin sääntöihin ja määräyksiin, joita en ollut aiemmin ajatellut, koska olin ollut vain heijastimen käyttäjä, en valmistaja.
Heijastin on henkilösuojain ja sitä säätelevät EU-direktiivit. Liikenneturvan mukaan heijastin ja heijastava tuote ovat kaksi eri asiaa: ”Heijastimeksi voi kutsua ainoastaan EN 13356 -standardin mukaista tyyppihyväksyttyä henkilösuojainta”. Tuote pitää tarkastuttaa ja hyväksyttää tehtävään valtuutetulla laitoksella. Suomessa se on Työterveyslaitos. Murehdin muutaman illan sääntöviidakkoa, mutta sitä ei voinut sivuuttaa. Olin yhteydessä Työterveyslaitokseen ja tein asianmukaisen hakemuksen tarvittavine liitteineen. Helmikuussa 2017 sain sertifikaatin ja oli todella tyytyväinen ja ylpeä. En ollut ollut väärässä heijastimen loistavuuden kanssa, vaan se todella täytti vaatimukset.
Tästä on jo joitain vuosia ja Pimme-heijastimiakin on jo liikenteessä ympäri Suomea. Kiitos teille kaikille, jotka olette ostaneet ja ennen kaikkea käyttäneet sitä.
Vakuutusyhtiö Ifin teettämän tutkimuksen mukaan ylivoimaisesti yleisin syy siihen, ettei heijastinta käytetä, on yksinkertainen: se unohtuu. Joihinkin vaikuttavat ulkonäkösyytkin: heijastin saattaa näyttää rumalta tai sen käyttö on noloa. Pimme-heijastin on ratkaisu tähän. Se kulkee helposti mukana aina, vaikka rullalla taskussa, on tyylikkään näköinen ja lisäksi heijastaa todella hyvin.
Pimme-heijastin – koska pimeässä kannattaa loistaa!  Marjo

Hyvän Tekijä Yritys® -merkki kertoo vaikuttavasta ja arvopohjaisesta työstämme lasten ja nuorten hyväksi. Tutustu Hyvän Tekijä -yrityksiin!

Takaisin ylös