Supersuosittu Satokausikalenteri 2022 nyt poistohintaan!

 • Satokausikalenterin avulla löydät kaupasta ympäri vuoden maukkaimmat, edullisimmat ja tuoreimmat kasvikset – syöt monipuolisemmin ja säästät rahaa!
 • Yli 200 Suomessa kaupoissa tarjolla olevaa kasvista (hedelmät, juurekset, vihannekset, marjat, sienet, sipulit, kaalit, villiyrtit)
 • Vuoden 2022 kalenteritiedot (nimipäivät, juhlapyhät, liputuspäivät, kuunkierto)
 • Reilusti tilaa omille muistiinpanoille
 • Kasvisten kotimaiset ja ulkomaiset sesongit kuukausittain, mitä kaupasta kannattaa ostaa.
 • Mehukkaat sitrushedelmät – käyttövinkit 19 eri sitrukselle. Uutta!
 • Makuelämyksiä marjatiloilta – Suomessa viljeltävät marjat. Uutta!
 • Marjat ovat metsän makeinta antia – Syötävät luonnonvaraiset marjat. Uutta!
 • Vinkit ruokahävikin vähentämiseen. Uutta!
 • Satokausi-kasvikset muistilistana joka kuukaudelle
 • “Suosi suomijuureksia – käyttövinkit yli 15 suomalaiselle juurekselle!”
 • “Hedelmätarhojen Suomi – esittelyssä yli 40 Suomessa kasvavaa hedelmää!”
 • Tunnistekuvat, säilytys- ja käsittelyvinkit kasviksille
 • Sesongin sienet
 • FODMAP-ohjeistus herkkävatsaisille
 • Yleisimmät villiyrtit ja niiden keruu- sekä käyttövinkit
 • Kotimaiset ruokakalat sesonkitietoineen ja käyttövinkkeineen
 • Mitat suljettuna 21 × 29,7 cm, paino 240g

Syö enemmän kasviksia!

Haluaisitko syödä enemmän kasviksia? Ostatko aina kaupasta samat kasvikset? Tuntuuko kasvisten lisääminen ruokavalioon vaikealta ja kalliilta? Huippusuositun Satokausikalenterin avulla osaat valita ruokakaupasta herkullisimmat, terveellisimmät, ekologisimmat ja edullisimmat kasvikset. Syöt monipuolisemmin ja säästät rahaa.

Satokausi-ajattelu auttaa sinua kokeilemaan kuukausittain uutta makua tai väriä. Vain 16 prosenttia miehistä ja 22 prosenttia naisista syö suositusten mukaisesti “puoli kiloa päivässä” kasviksia. Helpoin tapa lisätä kasvisten osuutta ruokavaliossa on niiden monipuolisempi käyttö. Satokausikalenteri on seinälle ripustettava tietokirja, joka antaa sinulle aina täsmävinkit kuukauden parhaista kasviksista. Kasvisten hinta, laatu ja maku vaihtelevat sesonkien mukaan eri vuodenaikoina. Satokausikalenterin avulla osaat jatkossa valita yli 200 eri kasviksen joukosta aina parhaimmat ja edullisimmat raaka-aineet.

Sesonkitietojen lisäksi Satokausikalenterista löytyy kasvisten valokuvat, säilytyslämpötilat, käyttövinkit ja muuta hyödyllistä tietoa. Laajassa tietokirjaosiossa nyt mukana myös yleisimmät villiyrtit, sitrushedelmät, puutarhamarjat, kotimaiset ruokakalat, sienet, suomalaiset hedelmät ja paljon muuta.

Yksi eniten kasvava Suomessa syötävien hedelmien ryhmä on sitrushedelmät. Vuoden 2022 Satokausikalenteriin olemme lisänneet kattavan tietopaketin, jossa esitellään ja kerrotaan yli 19 kaupoista löytyvän sitrushedelmän tiedot sekä käyttövinkit!

Kotimaisia kasviksia ei ole unohdettu. Edellisen Satokausikalenterin kotimaisten hedelmien osuutta on kasvatettu entisestään ja mukaan on lisätty Suomessa kasvavat marjat! Lisäksi ruokasienet ovat saaneet oman ansaitsemansa osion. Vanhaa tuttua juureskoulua on terävöitetty entisestään. 

Ruoantuotannosta puhuttaessa ei voi sivuttaa ruokahävikkiä, jolle on myös varattu Satokausikalenterista oma osio. Jokainen suomalainen heittää 20–25 kiloa ruokaa hukkaan joka vuosi. Kun ynnätään yhteen jokainen tämän valtakunnan kotitalous kilomäärä kertautuu miljooniksi. Se vastaa 100 000 henkilöauton vuosittaisia päästöjä. Satokausiajattelu on yksi tärkeimmistä keinoista vähentää ruokahävikkiä. Kaikki hedelmät, vihannekset, juurekset, marjat ja muut kasvikset ovat parhaimmillaan sesonkinsa aikaan. Silloin kohtaavat parhaalla mahdollisella tavalla myös laatu ja hinta. Jokaista mahdollista herkkua ei tarvitse olla koko ajan saatavilla, eikä maapallon toiselta laidalta rahdattuja hedelmiä ole mitään järkeä ostaa silloin, kun tarjolla on roppakaupalla kotimaisia kasviksia. Sesonkiruokailija pääsee helpoimmalla ja lompakkokin kiittää.

Kun hankit kasvikset Satokausikalenterin suositusten mukaan, niin voit luottaa niiden makuun, ravinteisiin, ekologisuuteen ja edulliseen hintaan. Satokausikalenteria on myyty viime vuosien aikana jo yli satatuhatta kappaletta. Se on varmasti hyödyllinen lahja myös läheisillesi. Kalenteri maksaa itsensä takaisin jo muutamalla kauppareissulla – puhumattakaan muista sen tuomista hyödyistä sinulle, perheellesi ja ympäristölle.

Kaiken hyödyllisen tiedon lisäksi Satokausikalenteri toimii perinteisenä seinäkalenterina. Visuaalisesti kaunis julkaisu sopii vaativankin sisustajan seinälle. Se sisältää nimipäivät, juhlapyhät, liputuspäivät, kuunkierto-merkinnät ja siinä on sopivasti tilaa omille muistiinpanoille.

Tutustu myös: FIKSURUOKA.FI LAHJAKORTTI

Paino 0,45 kg

Satokausi.fi/ Satokausikalenteri 2022

1,00

Tuki tiimille: 0,50 €

Vuoden 2022 Satokausikalenteri nyt poistohintaan!

 • Uskomattoman kattava tietopaketti seinäkalenterin muodossa. Hyödynnä sesongin kasvikset entistä tehokkaammin!
 • Kauniit kuvat hehkuvat upeissa sävyissä.
 • Valmistettu Suomessa!

Varasto loppu

Satokausikalenteri

Huippusuositun suomalaisen Satokausikalenterin avulla osaat valita ruokakaupasta herkullisimmat, terveellisimmät, ekologisimmat ja edullisimmat kasvikset. Syöt monipuolisemmin ja säästät rahaa!

Hyvän Tekijä Yritys® -merkki kertoo vaikuttavasta ja arvopohjaisesta työstämme lasten ja nuorten hyväksi. Tutustu Hyvän Tekijä -yrityksiin!
Lue lisää