Hidasta elämää ja helpota arkea!

STRESSINHALLINTAKORTIT

Miten stressiä voi hallita? Miten stressiä voi vähentää? Miten lopettaa ylisuorittaminen? Mikä avuksi voimakkaisiin stressireaktioihin?

Stressinhallintakortit ovat mukana kulkeva helpotus ressipäissään pyöriville, ylisuorittajille ja itsensä helposti unohtaville.

Uudistettu korttipakka on nyt isompi kooltaan ja tekstit on helppo lukea korteista! Korttien harjoitusten avulla saat tasapainoitettua kehoa ja mieltä: ne auttavat vähentämään kiiretuntemusta päivän aikana, helpottavat nukahtamista, auttavat lievittämään stressireaktioita ja lisäävät positiivista virettä elämään. 

Stressinhallintakorttipakka sisältää 51 erilaista ja helppoa harjoitusta. Ne on suunniteltu osaksi tavallista arkea: harjoitukset voi tehdä työpisteellä, bussissa tai vaikka kauppajonossa. Stressinhallintakortteja hyödyntävät työssään jo monet työterveyslääkärit, psykologit, psykiatrit, psykoterapeutit ja kouluttajat. Nämä kortit ovat saatavilla myös englanniksi!

Nämä kortit ovat Sinulle, joka…

…kaipaat välineitä stressireaktion laannuttamiseen.

…haluat tasapainoa elämääsi – sopivassa suhteessa tekemistä ja olemista.

…kaipaat tehokkaampaa rentoutusta keskelle arkea.

Korttien käyttöohjeet: Sekoita korttipakka ja valitse mieleinen tilanteeseen sopiva harjoitus. Voit myös valita harjoituksen intuitiivisesti.

Palautteita ja kokemuksia stressinhallintakorteista:

“Olen hyödyntänyt Stressinhallintakortteja työnohjaajan, työhyvinvointivalmentajan ja fysioterapeutin työssäni nyt muutaman kuukauden ajan. Kortit sopivat hyödynnettäväksi sekä työn tauotuksessa että vapaa-aikana työstä ja muusta rasituksesta palautumiseen. Stressinhallintakortit edistävät kehontuntemusta, joka on ehdoton edellytys kyvylle säädellä omaa stressiä.”

“Suosittelen harjoituksia kaikille joilla tuntuu elämässään olevan ongelma, jota ei osaa sillä hetkellä ratkaista. Myös työyhteisöille, joissa on ilmapiiriongelmia.”

“Nämä olivat minulle uusia tapoja lievittää stressiä.”

 

KUN TUNTUU PAHALTA – LOHTUKORTIT AHDISTUNEELLE

Ahdistus on usein epämääräinen tunne, jonka alla tai sisässä on useita erilaisia kokemuksia ja tunteita, joita saattaa olla vaikea tunnistaa. Kun tuntuu pahalta -kortit auttavat tunnistamaan ahdistuksen tuomia kokemuksia.

Pakka sisältää 44 kaksipuolista korttia: toisella puolella on voima-ajatus ja toisella puolella on siihen liittyvä lempeä mindfulness-harjoitus.

Kenelle? Sinulle, joka…
…haluat kartuttaa tunnetaitoja, itsetuntemustaitoja ja stressinhallintataitoja.
…haluat itseymmärryksen lisäksi harjoittaa uusia mielen taitoja mindfulnessin avulla.
…tunnet olosi hankalaksi, ahdistuneeksi tai muutoin raskaaksi, mutta sinun on vaikea saada kiinni siitä, mistä pahassa olossa on pohjimmiltaan kyse.

– Kortit sopivat sekä aikuisille että nuorille – ilman ennakkotietoa tai -osaamista mindfulnessista.
– Kortit sopivat hyvin myös terapia- ja ryhmäkäyttöön!

Korttien käyttöohjeet:

Nosta kortti, kun sinulla on vaikeaa: valitse puhuttelevin tai nosta satunnaisesti. Korttien avulla opit käsittelemään vaikeita tunteita, ajatuksia ja kokemuksia.

Voit myös käyttää kortteja mindfulness-harjoituskortteina eli hyödyntää ainoastaan korttien sinistä harjoituspuolta.

 

PARISUHTEEN KESKUSTELUKORTIT

Yhteyden puute parisuhteessa johtaa usein puhumattomuuteen ja riitoihin – lopulta jopa suhteen päättymiseen. Mutta miten keskustella puolison kanssa suhteesta? Miten saada yhteys puolisoon tai parantaa yhteyttä, joka on päässyt katkeamaan?

Parisuhteen keskustelukortit auttavat rakentamaan yhteyttä uudelleen. Kortit sopivat hyvin sekä tutustumisvaiheeseen että pidempään suhteeseen.  Korttipakka sisältää 45 korttia ja nostattavat esiin teemoja menneisyyden opeista, tästä hetkestä sekä tulevaisuuden toiveista.

Nämä kortit ovat Teille, jotka…

…haluatte vaalia suhdettanne

…haluatte tutustua toisiinne yhä uudelleen ja syvemmin

…haluatte ymmärtää toisianne paremmin

Korttien käyttöohjeet: 

Ottakaa teille rauhallinen hetki ilman keskeytyksiä, aikaa on hyvä olla ainakin 10-15 min. Voitte joko sekoittaa kortit ja ottaa minkä hyvänsä kortin pakasta tarkemmin teemaa valikoimatta, tai voitte katsella yhdessä kysymysten teemoja ja valita kysymyksen, jonka äärellä tuntuisi arvokkaalta pysähtyä.

Sopikaa, kumpi vastaa ensin kysymykseen. Se, joka vastaa, saa vastata rauhassa, ilman keskeytyksiä. Se, joka kuuntelee, keskittyy rauhassa ja uteliaasti kuuntelemaan. Kun toinen on saanut rauhassa vastata, kiitä kumppania vastauksesta, ja vaihtakaa rooleja. Antakaa keskustelun halutessanne jatkua.

 

KUVAKORTIT

Hidasta elämää Kuvakortit -korttipakka sisältää 52 erilaista kuvakorttia, ja ovat elämän pieni tsemppari ja hyvien asioiden muistuttaja. Voimauttavat sanat ja sanaparit synnyttävät iloa ja toivoa. Nosta yksi tai useampi kortti päivässä, ja anna ajatustesi virrata kortin lauseen suojelemana. Korttien käyttömahdollisuudet ovat rajattomat, vain mielikuvitus on rajana.

Kenelle? Sinulle, joka…

…haluat vahvistusta ja kannustusta päivittäin.

…haluat avata keskusteluja läheisten kanssa.

…haluat saada uudenlaisia näkökulmia ihan tavalliseen arkeen.

Kortit soveltuvat myös terapia- ja hoitotyön avuksi. Niiden voimauttavat sanat ja sanaparit synnyttävät iloa ja toivoa. Kortit toimivat myös mielen rauhoittamisen apuvälineinä. Loistava lahjaidea rakkaalle ystävälle!

Kuvakorttien tekijä:
Kortit on suunnitellut Hidasta elämää -sivuston toinen perustaja Pequ Nieminen yhdessä graafikko Sanja Fagerströmin kanssa. Pequlta on ilmestynyt myös Voimaa rakastamiseen parisuhteessa -kortit sekä Voimaa paranemiseen -kortit.

 

VOIMAUTTAVAT KYSYMYKSET -kortit

Korttipakka sisältää elämäsi tärkeimmät kysymykset, jotka vahvistavat sinua elämäsi jokaisena päivänä. Usein ulkopuolinen maailmamme vaatii ja odottaa niin paljon, että päädymme vastaamaan vain sen tarpeisiin. Omat tuntemukset ja ajatukset jäävät kiireessä toissijaiseksi. Jossain kohtaa saattaa tuntua siltä, että ei ole enää kosketusta itseen, omaan elämän suuntaan ja toiveisiin. Voimauttavat kysymykset -kortit auttavat käymään keskustelua itsen kanssa ja palautumaan takaisin omaan voimaan.

Voimauttavat kysymykset -korttipakka sisältää 52 värillistä kysymyskorttia. Voit käyttää kortteja mietiskelyyn, kirjoittamiseen tai muuhun voimauttavaan prosessiin. Korttien avulla voit tutkailla sisintäsi, vapauttaa sisäistä voimaasi ja lisätä energiaa elämääsi. Korttien mukana saat linkin tarkempiin korttien käyttövinkkeihin.

Kenelle? Sinulle, joka…

…haluat vapauttaa ajatuksiasi kirjoittamalla vastauksia päiväkirjaan, juttelemalla ystävien kanssa tai mietiskelemällä.

…haluat avata uusia ovia elämässäsi, mutta et oikein tiedä, mitä tehdä.

…haluat rakentaa vuoden voimaantumisprosessin – nosta yksi kortti viikossa!

Lue lisää korttien moninaisista käyttömahdollisuuksista: hidastaelamaa.fi/voimauttavat-kysymykset/

 

LASTEN OMAT VOIMAKORTIT

Loistava väline lisätä lasten sisäistä ja ulkoista voimaantumista hauskalla tavalla! Nämä vahvuuskortit auttavat lasta löytämään sisäisiä vahvuuksia ja yhdistämään niitä liikkeisiin – lapsi saa supervoimat käyttöönsä ja oppii jo pienenä, millaisia vahvuuksia hänestä löytyy!

Korttipakka sisältää 45 kehon ja sisäisen voiman korttia. Korteissa on 7 eri väriteemaa, jotka ovat:

  1. Oranssi = Itsetunto
  2. Vihreä = Itsemyötätunto
  3. Sininen = Lepo
  4. Punainen = Vahva keho
  5. Lila = Tunteet
  6. Keltainen = Hassuttelu
  7. Pinkki = Unelmat

Kenelle? Sinulle, joka…

…haluat opettaa lapsille parempaa itsetuntoa, itsemyötätuntoa, kykyä levätä, vahvan kehon tuntemusta, tunnetaitoja, hassuttelua ja uskoa unelmiin.

…olet lapsi.

…olet lapsenmielinen.

Kortteja voidaan käyttää ryhmässä, kuten päiväkodissa, koulussa, kerhossa tai muissa lasten ryhmissä. Kotona lapsi voi käyttää kortteja yksin tai aikuisen kanssa – harjoitukset ovat myös aikuiselle hauskoja! Lasten mukana voimakorteissa seikkailee Poppa Kattila, veikeä ja utelias kissa.

Palautetta korteista:

“Mulla on nää kortit käytössä fysioterapiassa lasten kanssa. Ovat olleet aivan mahtavat ja toimivat. Lapset ja nuoret ovat innostuneet korteista ja niiden tehtävistä. Kiitos.”

 

LASTEN OMAT KIITOLLISUUSKORTIT

Kiitollisuus on taito,  jonka voi oppia ja joka auttaa huomaamaan hyvän silloinkin, kun asiat eivät ole toivotulla tolalla. Mitä enemmän kiitollisuutta harjoittelee, sitä onnellisemmaksi luultavasti tulee. Kun harjoittelun aloittaa jo lapsena, taito on käytössä läpi elämän.

Korttien käyttöohjeet: 

Sekoita kortit ja valitse satunnaisesti yksi kortti: pohdi kortin teemaa yksin tai yhdessä. Voit myös valita korteista lempparit – tai vaikka haastavimmat – ja pohtia teemaa.

Väriteemat: 

💙 Toiminta
💚 Kysymys
🧡 Tunteet
💛 Tuo mieleen
💗 Täydennä

 

RAUHOITTUMISKORTIT (4-13 -vuotiaille) 

Rauhoittumiskortit opettavat lapselle ja nuorelle taidoista tärkeimmän

Miten saada lapsi rauhoittumaan illalla? Mistä välineitä lapsen levottomuuteen? Miten lapsi oppii rauhoittamaan itse itsensä? Miten auttaa nuorta, jota ajatukset, tunteet ja levoton keho vaikeuttavat rauhoittumista ja nukahtamista?

Rauhoittumiskortit ovat suunniteltu erityisesti lasten ja nuorten käyttöön, eli ne sopivat hyvin n. 4-13-vuotiaiden käyttöön. Rauhoittumiskorttien harjoitukset opettavat lasta ja nuorta rauhoittamaan itse itsensä. Kyky rauhoittua omin keinoin on lasta ja nuorta palveleva taito, jota tarvitaan myös aikuisena. Rauhoittumiskortteja on helppo hyödyntää erilaisissa tilanteissa. Lapsi tai nuori ei tarvitse ennalta mitään rauhoittumisen erityistaitoja, jotta hän voi tehdä harjoituksia. Jos lapsi ei osaa itse lukea, aikuinen voi auttaa. Näiden korttien harjoitukset sopivat myös iltarutiineihin ennen nukkumaan menoa.

Rauhoittumiskortit -pakka sisältää 45 harjoituskorttia. Kortit on jaoteltu neljään eri väriteemaan: Sininen = kehon rauhoittaminen, keltainen = mielen rauhoittaminen, vihreä = lempeyden rauhoittava voima ja punainen = liikkeen rauhoittava voima.

Nämä kortit ovat Sinulle, joka…

…haluat opettaa lapselle tai nuorelle taidon rauhoittaa itse itsensä

…haluat tukea lasta sellaisten tilanteiden kohtaamisessa, jotka ovat lapselle hieman pelottava tai stressaava

…haluat tehdä nukkumaan menosta rauhallisen

Ikäsuositus

  • 4-7-vuotiaat voivat käyttää yhdessä aikuisen kanssa esimerkiksi nukkumaan mennessä.
  • 8-13-vuotiaat osaavat jo lukea ja käyttää kortteja itsenäisesti. Huomioi kuitenkin jokaisen lapsen yksilöllinen taso!

Korttien käyttöohjeet:

Korttien käyttäminen on helppoa: Sekoita korttipakka, nosta satunnaisesti yksi kortti ja tee harjoitus. Voit myös jaotella kortit värien mukaan – mitä kulloinkin kaipaat

Rauhoittumiskorttien tekijät:
Hanne Savunen (ent. Laasala) on mindfulness-kouluttaja ja erityisopettaja.
Sanna Wikström on Hidasta elämää -sivuston toinen perustaja, kirjailija, mindfulness-ohjaaja ja kahden lapsen äiti. 

Korteilla on FSC® –merkki

Korttipakka

Stressinhallintakortit, Kuvakortit, Voimauttavat kysymykset -kortit, Parisuhteen keskustelukortit, Lohtukortit ahdistuneelle, Lasten omat voimakortit, Lasten omat kiitollisuuskortit, Rauhoittumiskortit (4-13v)

Hidasta elämää / Elämäntaitokortit lapsille ja aikuisille (Valitse vaihtoehdoista)

26,50

Tuki tiimille: 4,00 €

Valitse sinulle sopivimmat kortit kahdeksasta erilaisesta korttisetistä, ja löydä uusia keinoja hallita stressiä, saada iloa ja lohtua, tutkailla sisintäsi, harjoitella kiitollisuutta, voimaannuttaa lastasi ja itseäsi, ja rauhoittua.

Tyhjennä

Hidasta elämää

Hidasta elämää on Suomen suurin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin media, jonka sisällön tuottajina toimivat asiantuntijat ja bloggarit. Olemme alusta ihmisille, joita yhdistää halu jakaa välineitä itsetuntemukseen.

Hyvän Tekijä Yritys® -merkki kertoo vaikuttavasta ja arvopohjaisesta työstämme lasten ja nuorten hyväksi. Tutustu Hyvän Tekijä -yrityksiin!
Lue lisää